Basketbola dāsnā valsts finansējuma tāme – alga treneriem, dārgi numuriņi un bagātīga ēdināšanaSabiedrība/Basketbols/Sports
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 12. jūlijs 00:04
  • Delfi
  • 9

Basketbola dāsnā valsts finansējuma tāme – alga treneriem, dārgi numuriņi un bagātīga ēdināšana

Latvijas Basketbola izlases finansējums

Latvijas Basketbola savienība (LBS) ir iesniedzusi Ministru kabinetam izmaksu rēķinu par Latvijas basketbola izlases galvenajam trenerim Lukam Banki un vairāk nekā 100 000 apkalpojošajiem personālam. Bankam tika izmaksāti 40 000 eiro, un šie ir tikai viņa mēneša ienākumi. Aviobiļetes uz Somiju un atpakaļ izmaksāja 300 eiro, bet ēdināšana un dzīvošana Rīgā bija 230 eiro diennaktī.

Latvijas izlases kvalifikācijas turnīrs

LBS saņēma dāsnas valsts finansējuma summas, lai Rīgā sarīkotu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru vīriešu izlasēm. Neraugoties uz lieliskajiem apstākļiem un lielisko finansējumu, Latvijas izlasei turnīrs bija nesekmīgs, un viņi nepanāca uzvaru.

Finansējuma izlietojums

LBS apgalvo, ka nauda, kas tika piešķirta Latvijas basketbola izlasei, tika izlietota lietderīgi, lai nodrošinātu labākos apstākļus spēlētājiem un treneriem. Viņi uzskata, ka finansējums bija nepieciešams, lai panāktu labākus rezultātus un attīstītu basketbola sportu valstī.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas