Basketbola treneris un skolotājs Krišs Matisons: «Daru to, kas man vislabāk patīk»Cilvēki, kas iedvesmo
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 10:03
  • NRA
  • 5

Basketbola treneris un skolotājs Krišs Matisons: «Daru to, kas man vislabāk patīk»

Ceļš uz basketbolu

Krišs Matisons ir pazīstams basketbola treneris un skolotājs, kura ceļš uz šo sportu sākās jau bērnībā. «Es būšu basketbolists,» tā Krišs reiz teica savai vecmāmiņai Janīnai, kad viņš pirmo reizi devās uz basketbola treniņiem Gulbenē. Šī apņemšanās parādīja viņa agrīno kaislību pret sportu, kas tikai pieauga, uzsākot mācības 1. klasē. Vecmāmiņa toreiz, nedaudz skeptiski, apgalvoja: «Tad būs jāizaug garam.» Krišs to izdarīja, sasniedzot 1,83 metrus un pāraugot savu tēti.

Izglītība un profesionālā attīstība

Pabeidzot vidusskolu, Krišs nolēma turpināt izglītību, izvēloties Sporta pedagoģijas akadēmiju. Šajā izglītības iestādē viņš ne tikai attīstīja savas zināšanas par sportu un pedagogu profesiju, bet arī ieguva nepieciešamās prasmes, lai kļūtu par treneri. Gadu gaitā viņš ir kļuvis par paraugu daudziem jaunajiem basketbolistiem, kas seko viņam kā iedvesmai ceļā uz saviem mērķiem.

Atslēga uz panākumiem

Krišs Matisons ir pārliecināts, ka veiksmes atslēga ir darbs un aizrautība. Viņš neslēpj, ka mīlestība pret basketbolu ir tas, kas viņu ikdienā motivē. «Daru to, kas man vislabāk patīk,» saka Krišs, norādot uz to, ka trenēšana un pedagoga darbs ir ne tikai profesija, bet arī dzīvesveids. Ar katru treniņu viņš cer iedvesmot jaunus sportistus sapņot un tiekties pēc profesionāla līmeņa.

Inspirācijas avots jaunajiem sportistiem

Kriša Matisona stāsts ir piemērs tam, kā ar mērķtiecību un neatlaidību var sasniegt savus sapņus. Viņa pieredze un apņēmība ir iedvesmojusi daudzus jaunus talantus Gulbenē un ārpus tās. Krišs apzinās, ka viņa loma ir ne tikai attiecībā uz sporta prasme, bet arī par to, kā kļūt par labu cilvēku. Viņš aicina savus audzēkņus strādāt smagi, būt neatlaidīgiem un nekad nezaudēt ticību saviem mērķiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas