• 2024. gada 13. septembris 12:41
  • NRA
  • 6

Bērnu aizsardzības centrs: Nav gūts apstiprinājums, ka nometņu laikā pret bērniem tiktu vērstas seksuāla rakstura darbības

BAC veiktās pārbaudes nometnēs

Bērnu aizsardzības centrs (BAC) ir pabeidzis pārbaudes bērnu vasaras nometnēs laika periodā no 2024. gada 1. jūnija līdz 2024. gada 31. augustam. Šo pārbaudu mērķis bija pārliecināties, ka nometnēs tiek ievērotas bērnu tiesības atbilstoši Bērnu tiesību aizsardzības likumam, kā arī citiem normatīvajiem aktiem, kas regulē bērnu tiesības. Tika apsekotas kopumā 10 nometnes visā Latvijas teritorijā, tās izvēlotas nejaušības principā.

Nepamatoti bažu cēloņi

BAC speciālistu veiktās pārbaudes ir galu galā vainagojušās ar pozitīvu ziņu. Līdz šim nav gūts apstiprinājums tam, ka nometņu laikā pret bērniem tiktu vērstas jebkādas seksuāla rakstura darbības. Šie rezultāti ir svarīgs solis, lai mazinātu sabiedrības bažas par bērnu drošību un labklājību nometņu laikā.

Atzinumi un rekomendācijas

BAC uzsver, ka, neskatoties uz pozitīvajiem rezultātiem, darbs pie bērnu tiesību aizsardzības turpinās. Speciālisti sniedz rekomendācijas nometņu organizatoriem par bērnu drošības pasākumiem, kas jāievēro, lai nodrošinātu, ka bērniem ir droša un patīkama vide. Organizatoriem ieteicams regulāri apmācīt personālu par bērnu aizsardzības standartiem un veidot atklātu komunikāciju ar bērniem.

Secinājumi

BAC sniegtie rezultāti apliecina, ka Latvijas nometnēs tiek veikti pasākumi bērnu aizsardzībai, taču nepārtrauktai uzraudzībai un standartizēšanai ir jānotiek. Sabiedrība tiek aicināta aktīvi iesaistīties bērnu aizsardzības jautājumos un ziņot par jebkādām aizdomīgām darbībām, lai nodrošinātu bērnu drošību un labklājību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas