Biete – veselības spēkstacija. Divas receptes, kas padarīs šo dārzeni par garšīgu ēdienu bērniemĒstprieks
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 25. septembris 12:18
  • TV3
  • 12

Biete – veselības spēkstacija. Divas receptes, kas padarīs šo dārzeni par garšīgu ēdienu bērniem

Biete – veselības spēkstacija bērniem

Biete ir viena no tām dārzeņiem, ko ikvienā bērna ēdienkartē vajadzētu iekļaut vismaz reizi nedēļā. Šis spilgti sarkanais sakņaugs ir ne tikai krāšņs izskats, bet arī uzturvērtību bagāts produkts, kas spēj stiprināt bērnu veselību. Bietes satur astoņus svarīgus vitamīnus un minerālvielas, kas palīdz uzlabot sirds veselību, samazināt asinsspiedienu un veicināt gremošanas darbību.

Kāpēc bietes ir svarīgas bērnu uzturā?

Bietes ir bagātas ar folātu, kāliju, C vitamīnu un dzelzi, kas ir būtiski bērna augšanai un attīstībai. Tās ir viegli sagremojamas un, pareizi pagatavotas, var kļūt par lielisku pievienojumu dažādiem ēdieniem. Bērnu uztura speciāliste Lizete Puga uzsver, ka bietes ir daudzpusīgs dārzenis, kura garšu un lietderību var izcelt ar dažādām kulinārijas tehnikām.

Divas garšīgas receptes ar bietēm

1. **Biešu un kartupeļu kroketi** - **Sastāvdaļas**: 2 vidēji bietes, 2 vidēji kartupeļi, 1 ola, 4 ēdamkarotes miltu, sāls un pipari pēc garšas, eļļa cepšanai. - **Pagatavošana**: Bietes un kartupeļus nomizo un vārīšanu, līdz tie ir mīksti. Pēc tam tos izkāš un samaisa kopā ar olu, miltiem, sāli un pipariem. Veidojiet mazas plācenīšus un apcepiet tos uz pannas līdz zeltaini brūni. 2. **Biešu un burkānu salāti** - **Sastāvdaļas**: 1 liela biete, 1 burkāns, 1 ēdamkarote citronu sulas, 2 ēdamkarotes olīveļļas, sāls un pipari pēc garšas. - **Pagatavošana**: Bietes un burkānu sarīvē uz smalkā rīve. Sajauciet ar citronu sulu, olīveļļu, sāli un pipariem. Pasniedziet ar svaigām zaļumiem.

Secinājums

Iekļaujot bietes savas ģimenes ēdienkartē, jūs ne tikai uzlabojat bērna uzturu, bet arī sniedzat iespēju iepazīt jaunas garšas. Ar Lizetes Pugas izstrādātajām receptēm bietes kļūs par mīļāko dārzeni arī jūsu bērniem. Neaizmirstiet doties uz tirgu un iegādāties šos veselīgos dārzeņus, lai katru nedēļu iepriecinātu savus mazos!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas