• 2024. gada 26. jūlijs 13:27
  • LA
  • 3

"Bija ļoti spēcīgi sprādzieni." Krimā raķešu triecienā nodarīti postījumi Krievijas armijas lidlaukam

Raidījums uz Krimas lidlauku

Naktī uz piektdienu okupētajā Krimā, Novofedorivkā, Ukrainas bruņotie spēki veikuši raķešu triecienu, kas nodarījis būtiskus postījumus Krievijas armijas lidlaukam “Saki”. Šis incidents ir vēl viens piemērs pieaugošajām spriedzēm starp Krieviju un Ukrainu, kā arī norāda uz notiekošajām militārajām aktivitātēm šajā reģionā.

Postījumi un sekas

Saskaņā ar paziņojumiem no Ukrainas un Krievijas medijiem, trieciena rezultātā ir cietusi lidlauka infrastruktūra, kā arī, iespējams, ir iznīcināta vairāk nekā viena lidmašīna. Šāda veida uzbrukumi apgrūtina Krievijas armijas operācijas un liecina par Ukrainas spēju veikt precīzus triecienus ir uz augšu sasniegtie rezultāti.

Atsauksmes no amatpersonām

Ukrainas amatpersonas ir paziņojušas, ka šāda veida operācijas turpināsies, kamēr tiks sasniegti konkrēti mērķi attiecībā uz teritoriālās vienotības atjaunošanu. Krievijas valdība, savukārt, ir izteikusi sašutumu un noraidījusi šos uzbrukumus kā nelegālus.

Starptautiskā reakcija

Starptautiskā sabiedrība seko līdzi notikumu attīstībai Krimā. Daudzas valstis nosoda Krievijas militāro klātbūtni reģionā un atbalsta Ukrainas tiesības aizsargāt savu suverenitāti. Šis raķešu trieciens var radīt jaunus starptautiskos spriedumus un pagarināt jau tā sarežģītos attiecības starp valstīm.

Nākotnes perspektīvas

Kā norāda analītiķi, turpmākajos mēnešos ir sagaidāmas vēl intensīvākas militārās darbības Krimā un tās apkārtnē. Šī situācija tikai pastiprinās konkurenci starp Krieviju un Ukrainu un var radīt reģiona stabilitātes pasliktināšanos, kas ietekmēs arī līdzcilvēku dzīvi un drošību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas