Bijušais ASV spēku komandieris Eiropā : Ukrainas uzvaras plāns ir reāls, ja Rietumi izdarīs savu daļu
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 19:14
  • LSM
  • 3

Bijušais ASV spēku komandieris Eiropā : Ukrainas uzvaras plāns ir reāls, ja Rietumi izdarīs savu daļu

Bijusī ASV komandiera vērtējums par Ukrainu

Bens Hodžess, bijušais ASV sauszemes spēku komandieris Eiropā, ir izteicis pārliecību, ka Ukrainas uzvaras plāns ir reāls, ja Rietumi būs gatavi sniegt nepieciešamo atbalstu. Viņš akcentējis, ka šobrīd ir svarīgi ne tikai sniegt militāru palīdzību, bet arī stiprināt ietekmi uz Krievijas agresiju.

Krievija jau karo ar Rietumiem

Hodžess uzsvērusi, ka Krievija jau šobrīd ir iesaistījusies karā, un tādēļ NATO valstīm būtu jākoncentrējas uz kritiskās infrastruktūras aizsardzību. Viņš norādījis, ka tas ir būtiski, lai nodrošinātu, ka sabiedrotās valstis ir spējīgas aizstāvēt sevi pret potenciālajiem draudiem.

Rietumu loma Ukrainas atbalstā

Kā bijušais komandieris uzsvēra, ukraiņu uzvaras plāns ir dzīvotspējīgs tikai tad, ja Rietumi izdarīs savu daļu un piegādās nepieciešamo atbalstu. "Krievijas vienīgā iespēja un cerība ir, ja Rietumi izstāsies no šī konflikta," teica Hodžess, paužot bažas par potenciālajiem politiskajiem lēmumiem, kas varētu ietekmēt atbalsta sniegšanu Ukrainai.

NATO stratēģija nākotnē

Hodžess aicināja NATO valstis pārskatīt savu stratēģiju un fokusēties uz resursu piešķiršanu, lai nodrošinātu efektīvu atbalstu gan Ukrainai, gan arī pašiem sabiedrotajiem. Viņš uzskata, ka izpratne par Krievijas stratēģiskajām interesēm un nepieciešamību stiprināt aizsardzību ir svarīgas, lai saglabātu stabilitāti Eiropā.

Secinājumi

Šī intervija atklāj, ka Ukrainas cīņa pret Krievijas agresiju ir ne tikai reģionāla problēma, bet arī globāla mēroga izaicinājums, kas prasa vienotu Rietumu reakciju un iesaisti. Hodžesa viedoklis parādīja, cik svarīgi ir turpināt sniegt atbalstu Ukrainai un paplašināt NATO spējas, lai nodrošinātu drošību visā Eiropā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas