• 2024. gada 16. septembris 15:48
  • JAUNS.LV
  • 7

Bijušais kriminālpolicijas priekšnieks Pumpurs paskaidro, kāpēc labam policistam Latvijā jāprot krievu valoda

Valdis Pumpurs par policistu valodas prasmēm

Bijušais kriminālpolicijas priekšnieks Valdis Pumpurs intervijā TV24 raidījumā "Preses klubs" detalizēti apsprieda krievu valodas nozīmi policijas darbā Latvijā. Viņa viedoklis ir, ka labam policistam ir jāprot ne tikai latviešu, bet arī krievu valoda, lai efektīvi veiktu savus pienākumus.

Situācija ir sarežģītāka, nekā šķiet

Pumpurs uzsvēra, ka situācija ir daudz sarežģītāka, nekā varētu domāt. Daudzi noziegumi, kas notiek Latvijā, ir saistīti ar krievvalodīgajām kopienām, un, lai uzturētu labas attiecības ar šīm grupām, policistiem ir svarīgi spēt komunicēt saprotamā valodā. "Tas palīdz ne tikai izmeklēšanā, bet arī sabiedriskajās attiecībās," viņš piebilda.

Policijas darbu ietekmē valodas prasmes

Intervijā Pumpurs arī norādīja uz to, ka policistiem, kuri prot krievu valodu, ir vieglāk veikt izmeklēšanas un nolīgt lieciniekus. Iniciatīva veikt kontaktus ar krievvalodīgajām kopienām veicina izpratni un sadarbību, kas ir būtiski policijas efektivitātei. "Ne visi noziegumi tiek izdarīti tikai latviešu valodā," teica Pumpurs.

Aicinājums uz valodas mācīšanos

Pabeidzot sarunu, Pumpurs aicināja jaunos policistus un esošos darbiniekus aktīvi mācīties krievu valodu. "Tas ir ieguldījums ne tikai viņu profesionālajā attīstībā, bet arī Latvijas sabiedrības drošībā," akcentēja drošības eksperts. Viņš uzsvēra, ka policija ir tuvu sabiedrībai, un spēja runāt ar cilvēkiem viņu dzimtajā valodā var radīt lielāku uzticību un sadarbību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas