• 2024. gada 16. septembris 18:22
  • JAUNS.LV
  • 12

BKUS intensīvajā terapijā miris četrus gadus vecs zēns, kurš bija saslimis ar difteriju

Tragēdija Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā

Šodien Latvijas sabiedrību satricinājusi traģiska ziņa par to, ka Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) miris četrus gadus vecs zēns no Vidzemes reģiona. Puisēns cieta no difterijas, kas ir nopietna un potenciāli dzīvību apdraudoša infekcijas slimība, kas galvenokārt skar elpceļus. Šī nelaime ir pirmā reize Latvijā mūsdienās, kad bērns miris no šīs slimības.

Difterijas izplatība un riski

Difterija ir slimība, kas izplatās gaisa pilienu ceļā un var izraisīt smagas komplikācijas, ja netiek laikus diagnosticēta un ārstēta. Latvijas imunizācijas kalendārā ir iekļauta vakcinācija pret difteriju, un eksperti uzsver, cik svarīgi ir šīs vakcīnas saņemt visiem bērniem. Vecāki ir aicināti būt modriem un sekot vērā ģimenes vakcinācijas vēsturi, lai novērstu līdzīgas traģēdijas nākotnē.

Sabiedrības reakcija un brīdinājums

Kopš šīs traģiskās ziņas izplatīšanās, sabiedrībā ir novērojama liela satraukuma reakcija. Veselības ministrija un speciālisti aicina vecākus neignorēt bērnu vakcināciju un sekot līdzi viņu veselībai. “Šis notikums atgādina mums, cik svarīgi ir papildināt vakcināciju un neļaut šādām slimībām atgriezties mūsu sabiedrībā,” norāda veselības eksperti.

Atbalsts ģimenei un nākotnes soļi

Šajā sāpīgajā brīdī domas un lūgumi tiek sūtīti zēna ģimenei. Sabiedrība ir apņēmības pilna sniegt nepieciešamo atbalstu un palīdzību citiem bērniem un ģimenēm, kas varētu saskarties ar līdzīgu situāciju. Ārsti un veselības nozares pārstāvji sola turpināt informatīvās kampaņas par vakcināciju un slimību profilaksi, lai nodrošinātu, ka šāda situācija vairs neatkārtotos.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas