• 2024. gada 26. jūlijs 15:03
  • LSM
  • 7

Bloomberg: Ziemeļkorejas ekonomika atdzīvinās, Phenjanai satuvinoties ar Maskavu

Ziemeļkorejas ekonomikas atdzimšana

Ziemeļkorejas ekonomika, kas iepriekš trīs gadus piedzīvoja strauju lejupslīdi, ir sākusi atkal atgūties. Saskaņā ar piektdien publicētājām Dienvidkorejas Centrālās bankas aplēsēm, kas tika apstiprinātas ziņu aģentūrā "Bloomberg", Phenjanas ekonomikas rādītāji liecina par pozitīvām izmaiņām, kas varētu būtiski ietekmēt reģiona stabilitāti un politisko dinamiku.

Attiecības ar Maskavu

Interesanti, ka Ziemeļkorejas ekonomiskā atveseļošanās notiek laikā, kad Phenjana sāk tuvoties Maskavai. Šī tuvība varētu būt saistīta ar Krievijas vēlmi uzlabot attiecības ar Ziemeļkoreju, īpaši ņemot vērā starptautiskās sankcijas un spriedzi, kas saistīta ar Rietumu valstīm. Analītiķi norāda, ka šādas attiecības varētu radīt jaunas tirdzniecības iespējas, kā arī sniegt Ziemeļkorejai nepieciešamo atbalstu tās ekonomikai.

Ekonomikas atveseļošanās cēloņi

Tiek lēsts, ka Ziemeļkorejas ekonomikas atveseļošanās ir saistīta ar vairākiem faktoriem, tostarp pieaugumu lauksaimniecībā un rūpniecībā. Turklāt, neskatoties uz starptautiskajām sankcijām, uzlabojumi ir novērojami arī tirdzniecības jomā, kas liecina par valsts centieniem diversificēt savus ekonomiskos partnerus un resursus.

Turpmākās prognozes

Kaut arī pašlaik ir redzami zīmīgi uzlabojumi Ziemeļkorejas ekonomikā, analītiķi brīdina, ka pilnīga stabilizācija varētu būt izaicinājums, ņemot vērā pastāvīgos krīzes apstākļus un nepieciešamību pielāgoties globālajām tirgus prasībām. Turpmākie notikumi attiecībās ar Krieviju un citiem tirdzniecības partneriem var spēlēt izšķirošu lomu Ziemeļkorejas ekonomikas ilgtspējīgā attīstībā. Ziemeļkorejas ekonomikas atveseļošanās ir svarīgs jautājums, kas ir jāseko tuvāk, jo tas var ietekmēt ne tikai valsts iekšējo situāciju, bet arī plašāku reģionālo un globālo dinamiku.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas