Briedis metīs kauliņus kopā ar Šleseru un kandidēs Rīgas domes vēlēšanās, ziņo LTVSabiedrība/Citi
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 18. septembris 20:44
  • Delfi
  • 8

Briedis metīs kauliņus kopā ar Šleseru un kandidēs Rīgas domes vēlēšanās, ziņo LTV

Šlesers un Briedis – jauns politiskais duets

Karjeru noslēgušais bokseris Mairis Briedis, kurš ir pazīstams ne tikai sporta laukumā, bet arī kā publiska figūra, ir paziņojis, ka nākamajās Rīgas domes vēlēšanās, kas notiks 2025. gada vasarā, kandidēs no partijas "Latvija pirmajā vietā". Šo informāciju trešdienas vakarā apstiprināja Latvijas Televīzija (LTV).

Briedis pievienojas pieredzējušam politiķim

Mairis Briedis šajā politikā dosies kopā ar Gunāru Šleseru, kurš ir labi pazīstams ar savu ilgo pieredzi Latvijas politikā. Šlesers ir bijis Rīgas domes priekšsēdētājs un ieņēmis citus nozīmīgus amatus, tāpēc viņa klātbūtne mudina domāt par iespējamo dueta ietekmi uz vēlēšanām.

Sporta zvaigznes politiskie mērķi

Briedis paudis vēlmi izmantot savu popularitāti un ietekmi, lai risinātu aktuālas problēmas Rīgas iedzīvotāju dzīvē. Viņš uzsver, ka sporta vērtības, kas ietver disciplīnu un apņēmību, var tikt nodotas arī politiskajā arēnā. Bokseris cer, ka viņa pieredze sportā palīdzēs radīt jaunu perspektīvu pilsētas attīstībā.

Reakcija no sabiedrības un ekspertu viedokļi

Reakcija uz Brieda paziņojumu sociālajos tīklos ir jau sākusi vilkt emocijas, un daudzi cilvēki ir interesējušies par to, kā sportista karjera var ietekmēt viņa politikā iesaisti. Politikas analītiķi norāda, ka šīs kombinācijas varētu atnest jaunus vēlētājus un palielināt interesi par pašvaldību vēlēšanām, taču vienlaikus jautā, vai Briedis spēs pielāgoties politiskajā vidē un pārstāvēt iedzīvotāju intereses.

Secinājums

Ar Maira Brieda un Gunāra Šlesera trijotni "Latvija pirmajā vietā" Rīgas domes vēlēšanās varētu tikt iezīmēti interesanti politiskie notikumi. Sportista piedalīšanās politikā var ne tikai iedvest jaunas idejas, bet arī mobilizēt jaunākās paaudzes vēlētājus, kas ir būtiski svarīgi nākamo vēlēšanu kontekstā. Laiks rādīs, kādi rezultāti iznāks no šī jaunu seju politiskā eksperimenta.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas