• 2024. gada 16. septembris 07:05
  • JAUNS.LV
  • 6

Britu eksministri aicina dot Ukrainai atļauju veikt triecienus dziļi Krievijas teritorijā

Bijusī Lielbritānijas valdība aicina rīkoties

Pieci bijušie Lielbritānijas aizsardzības ministri, tostarp pats bijušais premjerministrs Boriss Džonsons, ir aicinājuši Lielbritānijas valdību dot Ukrainai atļauju veikt triecienus dziļi Krievijas teritorijā. Šī aicinājuma pamatā ir nepieciešamība sniegt Ukrainai papildu atbalstu cīņā pret Krievijas agresiju, kā arī iespēja palielināt Ukrainas militārās iespējas, lai aizsargātu savu valsti.

Raķetes "Storm Shadow" kā svarīgs instruments

Viens no galvenajiem argumentiem, kas aizstāv šo lēmumu, ir Lielbritānijas piegādātās raķetes "Storm Shadow", kuras spēj veikt precīzus triecienus no ievērojama attāluma. Bijusī valdības locekļi uzsver, ka Ukrainai ir nepieciešams vispiemērotākais rīks, lai efektīvi cīnītos pret Krievijas spēkiem, un šīs raķetes spēj nodrošināt vajadzīgo jaudu un precizitāti.

ASV nostāja un starptautiskā sadarbība

Interesanti, ka šis aicinājums rodas laikā, kad ASV nevēlas piekrist līdzīgu triecienu atļaušanai savai raķešu sistēmai ATACMS. Lielbritānijas bijušie ministri ir pārliecināti, ka Ukrainai ir jābūt iespējai rīkoties patstāvīgi, un ka starptautiskā sabiedrība nevar atļaut Krievijai turpināt agresiju bez sekām.

Politiskā spriedze un nākotnes iespējas

Šis solis var radīt jaunu politisko spriedzi starptautiskajās attiecībās, taču bijušie ministri uzskata, ka tas ir nepieciešams, lai stagnējošais konflikts virzītos uz risinājumu. Lielbritānija, kā NATO dalībvalsts, spēlē nozīmīgu lomu šajā krīzē, un atbalsts Ukrainai ir būtisks ne tikai Ukrainas, bet arī Eiropas drošības stabilitātei kopumā. Šāds lēmums varētu kļūt par pagrieziena punktu Ukrainas cīņā par neatkarību un suverenitāti, kā arī uzsvērt starptautiskas atbalsta nepieciešamību jebkurā situācijā, kad runa ir par agresoru rīcību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas