• 2024. gada 16. septembris 22:05
  • NRA
  • 4

Brīvdienās no Latvijas robežas nelikumīgas šķērsošanas atturēti 14 cilvēki

Valsts robežsardzes ziņojums

Pēdējās trīs dienās no Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgas šķērsošanas mēģinājumi nav palikuši nepamanīti. Valsts robežsardze informē, ka atturēti 14 cilvēki, kas centās šķērsot robežu neatbilstoši likumam. Šie gadījumi apstiprina bezatlaidīgu uzraudzību un aktīvu darbību, ko veic robežsargi, lai pasargātu valsti no nelikumīgiem migrācijas viļņiem.

Robežsardzes preventīvie pasākumi

Valsts robežsardze pastāvīgi uzlabo savus operatīvo darbu mehānismus un uzraudzības pasākumus, lai efektīvi novērstu nelikumīgas robežas šķērsošanas gadījumus. Šajos trīs dienu laikā veiktie pasākumi liecina par intensīvu un koordinētu darbu, kas nodrošina sabiedrības drošību un kārtību.

Situācija pie Latvijas-Baltkrievijas robežas

Roberts, Valsts robežsardzes pārstāvis, skaidro, ka Latvijas-Baltkrievijas robeža ir viens no galvenajiem maršrutiem, caur kuriem var mēģināt ieiet valstī nesankcionēti. Robežas uzraudzība tiek pastiprināta, ņemot vērā pieaugošās migrācijas plūsmas un potenciālās drošības problēmas, kas šādi var rasties.

Sabiedrības informēšana un sadarbība

Valsts robežsardze aicina iedzīvotājus ziņot par jebkādiem aizdomīgiem gadījumiem pie robežas. Sadarbība starp iedzīvotājiem un likumsargiem ir būtiska, lai nodrošinātu drošību un stabilitāti valstī. Iedzīvotāji tiek aicināti būt aktīviem un pievērst uzmanību apkārtējai videi, lai kopīgi veicinātu kārtību un drošību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas