Brjanskas apgabalā nosists krievu pilots Dmitrijs Goļenkovs, kurš piedalījās asiņainajos raķeštriecienos Kremenčugas lielveikalam un Dnipro dauddzīvokļu mājai, nogalinot 68 cilvēkusĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Brjanskas apgabalā nosists krievu pilots Dmitrijs Goļenkovs, kurš piedalījās asiņainajos raķeštriecienos Kremenčugas lielveikalam un Dnipro dauddzīvokļu mājai, nogalinot 68 cilvēkus

Krievu pilots Dmitrijs Goļenkovs nogalināts

Supoņevas ciemā, Brjanskas apgabalā, nogalināts krievu pilots Dmitrijs Goļenkovs, kurš ieņēma nozīmīgu amatu Krievijas GKS smago aviācijas bumbvedēju 52. pulka aviācijas eskadriļā. Informāciju par Goļenkova nāvi sniegusi Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde (GRU).

Izsistās raķešu triecieni Kremenčukā un Dnipro

Goļenkovs, kā ziņots, piedalījās asiņainajos raķeštriecienos, kas notikuši Kremenčugas lielveikalam un Dnipro daudzīvokļu mājai. Šie uzbrukumi rezultējās traģiskās sekās, nogalinot 68 cilvēkus un radot plašus postījumus. Šie notikumi izraisījuši starptautisku sašutumu un nosodījumu, norādot uz cīņām, kas notiek Ukrainā.

Reakcija un sekas

Krievijas aviācijas spēku zaudējumi, īpaši augsta ranga pilotu un komandieru gadījumā, liecina par pieaugošajiem riskiem un saspringto situāciju konfliktā. Vairāki eksperti uzskata, ka šāda veida incidenti var veicināt papildu spriedzi starp Ukrainu un Krieviju, kā arī palielināt starptautisko sabiedrību iesaisti konflikta risināšanā.

Noslēguma domas

Goļenkova nāve ir ne tikai personisks zaudējums viņa ģimenei un karaspēkam, bet arī simbolizē nopietnas sekas, kas izriet no šī konflikta. Arvien vairāk ir pierādījumu, ka karā iesaistīto pušu zaudējumi ietekmē ne tikai militārās stratēģijas, bet arī cilvēku dzīvības, un šī situācija paliek traģiska un neprognozējama.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas