Budžets bez naudas "Rail Baltica" un lielāka elastība uzņēmējiem – Siliņa informē deputātusSabiedrība/Delfi plus
Foto un virsraksts: Delfi

Budžets bez naudas "Rail Baltica" un lielāka elastība uzņēmējiem – Siliņa informē deputātus

Valdības solījumi uzņēmējiem

Ministru prezidente Evika Siliņa (Jaunā Vienotība) 22. oktobrī Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē uzsvēra valdības apņemšanos mazināt birokrātiju un sniegt lielāku elastību uzņēmējiem. Šie pasākumi ir daļa no valdības centieniem veicināt uzņēmējdarbību un ekonomisko izaugsmi Latvijā, īpaši ņemot vērā pašreizējo ekonomisko situāciju.

Budžets 2025. gadam: bez "Rail Baltica" finansējuma

Siliņa arī norādīja, ka 2025. gada budžetā nav plānots papildus finansējums dzelzceļa projektam "Rail Baltica". Šis lēmums rada jautājumus par projekta nākotni un tā ietekmi uz uzņēmējiem, kuri gaidīja uzlabojumus transporta infrastruktūrā, lai veicinātu preču un cilvēku plūsmu.

Uzņēmēju reakcija uz valdības plāniem

Uzņēmēji izsaka bažas par to, kā nākotnē bez "Rail Baltica" finansējuma tiks nodrošināta konkurētspēja un investīciju piesaiste. Arī zema birokrātija var būt šķērslis, ja infrastruktūras attīstība stagnē. Tomēr pašreizējās pārmaiņas varētu sniegt nepieciešamo atspērienu uzņēmējdarbībai, ja tiks nodrošināta efektīva atbalsta sistēma.

Kopsavilkums un nākotnes perspektīvas

Valdības plāni uzņēmēju atbalstīšanai ir solīgs solis uz priekšu, taču jautājums par "Rail Baltica" finansējuma trūkumu paliek aktuāls. Uzņēmējiem, izvērtējot valdības darbības, būs jāizstrādā stratēģijas, kā pielāgoties mainīgajiem apstākļiem. Laiks rādīs, vai valdības solījumi spēs atdzīvināt Latvijas ekonomiku un radīt stabilu vidi uzņēmējdarbībai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas