Būtiski palielinājies patvēruma lūgumu skaits no Tadžikistānas pilsoņiemLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 22:17
  • NRA
  • 4

Būtiski palielinājies patvēruma lūgumu skaits no Tadžikistānas pilsoņiem

Pieaugums patvēruma lūgumu skaitā

Šogad Latvijā reģistrēti 710 patvēruma lūgumu, kas ir ievērojams skaits, ņemot vērā iepriekšējos gadus. Īpaša uzmanība tiek pievērsta Tadžikistānas pilsoņiem, kuru skaits starp patvēruma lūdzējiem ir ievērojami pieaudzis.

Informācija no Saeimas komisijas sēdes

Trešdien Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdē, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) priekšniece Maira Roze sniedza informāciju par šo tendenci. Viņas teiktais liecina par pieaugošo satraukumu par politisko situāciju un cilvēktiesību jautājumiem Tadžikistānā.

Politiskie iemesli un cilvēktiesību situācija

Tadžikistānā, kā zināms, politiskā situācija ir diezgan nestabila, ar biežiem pārkāpumiem cilvēktiesībās. Daudzi Tadžikistānas pilsoņi, tostarp žurnālisti un opozīcijas aktīvisti, saskaras ar vajāšanām un represijām, kas motivē viņus meklēt patvērumu ārvalstīs.

Latvijas reakcija un atbalsts

Latvija, kā miermīlīga un uz cilvēktiesībām orientēta valsts, ir apņēmusies sniegt atbalstu patvēruma meklētājiem. PMLP norāda, ka lēmumi par patvērumu tiek pieņemti, ievērojot starptautiskās normas un standartus. Valsts iestādes turpinās strādāt, lai nodrošinātu taisnīgu un rūpīgu patvēruma pieteikumu izvērtēšanu.

Nākotnes perspektīvas

Parasti augsts patvēruma lūgumu skaits māca par esošajām problēmām un izaicinājumiem, ar kuriem saskaras dažādas valstis. Latvijas pieredze var būt noderīga citu valstu pieredzē un attiecībā uz sniegtās palīdzības kvalitāti. Latvijas sabiedrība un valdība turpinās būt modri, lai reaģētu uz aktuālām globālām migrācijas tendencēm un nodrošinātu, ka patvēruma meklētāji saņem nepieciešamo atbalstu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas