Čaka ielā apdrupušās ēkas īpašniekiem uzdots novērst iespējamo apdraudējumu iedzīvotājiemNotikumi
Foto un virsraksts: PRESS
  • 2024. gada 23. septembris 12:53
  • PRESS
  • 10

Čaka ielā apdrupušās ēkas īpašniekiem uzdots novērst iespējamo apdraudējumu iedzīvotājiem

Apdraudējums iedzīvotājiem

Rīgā, Aleksandra Čaka ielā, ir atklāta situācija, kas var radīt nopietnus draudus iedzīvotāju drošībai. Apdrupušās ēkas īpašniekam, saskaņā ar Rīgas domes sniegto informāciju aģentūrai LETA, ir uzdots steidzami novērst iespējamo apdraudējumu. Situācija ir kļuvusi par aktuālu jautājumu, kas skar gan vietējos iedzīvotājus, gan pilsētas pašvaldību.

Rīgas domes rīcība

Rīgas dome ir izteikusi bažas par ēku stāvokli un uzsvēra, ka īpašniekam ir pienākums gādāt par savu īpašumu un tā apkope. Dome norādījusi, ka nedrīkst pieļaut apdraudējuma situācijas, kad cilvēki var ciest no nolūzušiem fragmentiem vai citiem negadījumiem. Rīgas pašvaldība ir apņēmusies rūpīgi sekot līdzi situācijas attīstībai, nodrošinot, ka īpašnieks veic nepieciešamās darbības.

Ārkārtas situācijas novēršana

Rīgas dome aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem, pārvietojoties gar šo ēku un ziņot par jebkādām redzamām problēmām. Tāpat iedzīvotāji ir aicināti saglabāt modrību un neignorēt nolaidības pazīmes, kas var novest pie avārijas situācijām. Valsts un pašvaldības institūcijas ir gatavas sniegt atbalstu un konsultācijas, ja kādi jautājumi vai bažas par ēku stāvokli radīsies.

Aicinājums īpašniekiem

Īpašniekiem ir jāizturas atbildīgi un jārisina šī situācija bez kavēšanās. Rīgas dome uzsver, ka no atliktās rīcības var izrietēt ne tikai juridiskas sekas, bet arī morālā atbildība pret iedzīvotājiem, kuri varētu ciest no sliktas būvniecības vai nolaidības sekām. Ir laiks vērst uzmanību uz ēku uzturēšanu un parūpēties par pilsētas iedzīvotāju drošību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz PRESS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas