• 2024. gada 29. augusts 21:14
  • NRA
  • 4

Čakša atzīst, ka šobrīd nav skaidrs, vai nākamo pedagogu algu grafika soli izdosies īstenot

Šobrīd neziņa par pedagogu algu grafiku

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (Jaunā vienotība) ir norādījusi, ka šobrīd nav skaidrs, vai nākamgad izdosies īstenot pedagogu algu grafika soļus. Viņas izteikumi nāk laikā, kad diskusijas par skolotāju atalgojumu ir aktualizējušās, un sabiedrība sagaida skaidras atbildes.

Nākamā gada budžeta izaicinājumi

Lai turpinātu paaugstināt skolotājiem minimālo algu atbilstoši noteiktajam grafikam, kā arī ieviestu jauno finansēšanas modeli "Programma skolā", nākamā gada budžetā būs jāatrod 111 miljoni eiro. Šī summa, pēc Čakšas teiktā, ir būtiska skolotāju atalgojuma paaugstināšanai un izglītības kvalitātes uzlabošanai.

Aicinājums uz sadarbību

Čakša ir uzsvērusi nepieciešamību pēc konstruktīvas sadarbības starp valdību, pašvaldībām un izglītības iestādēm, lai rastu risinājumus finansiālo izaicinājumu pārvarēšanai. Ministre izteica cerību, ka tuvākajā laikā izdosies vienoties par nepieciešamajiem līdzekļiem, tomēr pastāv bažas par to, kā budžets tiks veidots un kādi būs politiskie lēmumi.

Sabiedrības reakcija un nākotnes perspektīvas

Skolotāju arodbiedrības un sabiedrības pārstāvji ir pauduši bažas par situāciju, norādot, ka skolu darbinieku algas ir nepieciešams paaugstināt, lai novērstu pedagogu trūkumu un uzlabotu izglītības kvalitāti. Tāpat būtiska ir iedziļināšanās jautājumos, kas skar pedagogiem piedāvāto atbalstu un motivāciju, lai radītu pievilcīgu darba vidi izglītības jomā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas