«carVertical»: Latvijas lietoto auto tirgus caurspīdīguma indeksā arī šogad ierindojas beigāsBizness
Foto un virsraksts: PRESS

«carVertical»: Latvijas lietoto auto tirgus caurspīdīguma indeksā arī šogad ierindojas beigās

Latvijas lietoto auto tirgus caurspīdīguma indekss

Latvijas lietoto auto tirgus šogad atkal ierindojas pēdējās vietās Eiropas caurspīdīguma indeksā, ko veicis automašīnu vēstures atskaišu izveides platforma "carVertical". Pētījumā tika novērtēta dažādu valstu auto tirgu caurspīdīgums, balstoties uz tādiem faktoriem kā automašīnu vēstures pieejamība, reģistrācijas dati un negadījumu statuss.

Slikts rezultāts salīdzinājumā ar kaimiņvalstīm

Saskaņā ar "carVertical" datiem, Latvija ierindojas zem vidējā līmeņa, attālinoties no tuvākajām kaimiņvalstīm. Lietuva un Igaunija šajā indeksā iegūst labākus rezultātus, kas liecina par augstāku caurspīdīgumu un uzticamāku informāciju par lietotu automašīnu vēsturi.

Cēloņi caurspīdīguma trūkumam

Viens no galvenajiem iemesliem, kas ietekmē Latvijas zemo caurspīdīguma indeksu, ir nepietiekamā informācijas pieejamība par automašīnām, kas pasaulē ir tikušas pārdotas. Bieži vien pircēji sastopas ar situācijām, kad automašīnas vēsture nav pilnībā dokumentēta, kas var novest pie nepatīkamiem pārsteigumiem pēc pirkuma veikšanas.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Pētījums liecina, ka ir nepieciešams uzlabot caurspīdīguma standartus un stiprināt regulējumu automašīnu tirgū. "carVertical" eksperti norāda, ka tas ir būtiski, lai palielinātu patērētāju uzticību un veicinātu godīgas konkurences attīstību. Latvijas tirgus dalībniekiem un valsts institūcijām jāmeklē risinājumi, lai uzlabotu informācijas pieejamību un nodrošinātu labāku lietoto auto pirkšanas pieredzi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz PRESS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas