• 2024. gada 16. septembris 20:23
  • JAUNS.LV
  • 4

Čehijas Drošības dienests brīdina par Ķīnas aģentu darbībām "LinkedIn" tīklā

Čehijas Drošības dienesta brīdinājums

Čehijas Drošības informācijas dienests (ČDID) ir izlaidis 2023. gada ziņojumu, kurā brīdina par saistībām ar Ķīnas aģentiem. Šis ziņojums norāda uz nopietnāku draudu pieaugumu attiecībā uz valsts drošību un akadēmisko pasauli. Īpaši satraucoši ir šajā ziņojumā norādītās aktivitātes "LinkedIn" profesionālajā tīklā, kur šie aģenti mēģina sazināties ar Čehijas akadēmiķiem.

Ķīnas aģentu strateģija

Saskaņā ar ziņojumu, Ķīnas aģenti izmanto "LinkedIn" platformu kā līdzekli, lai iegūtu piekļuvi sensitīvai informācijai, kas nav publiski pieejama. Viņi mērķē uz akadēmiķiem, kuri varētu būt saistīti ar politisko analīzi un citiem jomām, kas sniedz ieskatu valsts iekšējā stāvoklī. Šāda prakse liecina par apņēmīgu centienu vākt informāciju, kas varētu apdraudēt Čehijas valsts drošību un stabilitāti.

Reakcija uz brīdinājumu

Šis brīdinājums ir radījis plašu sabiedrības un ekspertu uzmanību, un daudzi izsaka bažas par to, kā šāda veida nopietna informācija varētu ietekmēt akadēmiskās institūcijas un līdz ar to arī valsts drošību kopumā. Speciālisti norāda, ka ir nepieciešams pastiprināt drošības pasākumus un informēt akadēmiskos darbiniekus par šādiem draudiem.

Secinājums

Čehijas Drošības informācijas dienesta ziņojums uzsver, cik svarīgi ir būt modriem pret ārējo apdraudējumu un pastāvīgi analizēt informācijas plūsmu, it īpaši digitālajos tīklos. “LinkedIn” kļūst par arvien nozīmīgāku platformu ne tikai profesionālei saziņai, bet arī potenciālām informācijas noplūdes vietām. Akadēmiķiem ir jābūt piesardzīgiem un jāiztur pieeja, kas nodrošina valsts un tās informācijas drošību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas