• 2024. gada 25. jūlijs 14:25
  • LA
  • 4

Ceļa remonti kavē ražas novākšanas procesu – kravām ar graudiem pie Bauskas jāgaida pat divas stundas

Ceļa remonta ietekme uz ražas novākšanu

Bauskas novads saskaras ar nopietnām grūtībām, kas saistītas ar ceļa remontdarbiem, kas ievērojami kavē ražas novākšanas procesu. Šodien, Bauskas novada domes sēdē, deputāts Arnolds Jātnieks (NA) pauda bažas par situāciju, kurā smagā tehnika, kas transportē graudus, saskaras ar ilgām gaidīšanas rindām.

Problēmas, ar kurām saskaras lauksaimnieki

Remonta laikā smagajiem transportlīdzekļiem ir jāpavada pat divas stundas, lai izbrauktu cauri Bauskai. Šādi kavējumi ne tikai palēnina ražas novākšanas procesu, bet arī rada ievērojamus finansiālos zaudējumus lauksaimniekiem, kuriem nepieciešams ātri un efektīvi nogādāt savus produktus tirgū.

Vietējā biznesa ietekme

Kā skaidro Jātnieks, šādas situācijas neapšaubāmi ietekmē arī vietējo ekonomiku, samazinot ātras piegādes iespējas un palielinot izmaksas. Vietējie zemnieki norāda, ka šobrīd ir ārkārtīgi svarīgi nodrošināt nevainojamu transporta plūsmu ražas novākšanas laikā, kad laika apstākļi var ātri mainīties.

Novada domes solījumi

Bauskas novada dome apņemas rīkoties, lai operatīvi risinātu šo jautājumu. Deputāti plāno uzrunāt attiecīgās iestādes, lai ātrāk estakādētu remontdarbus un samazinātu ietekmi uz lauksaimniecības nozari. “Mēs centīsimies izlīdzināt situāciju un efektīvi sadarboties ar remonta iecirkņiem, lai minimizētu ietekmi uz smago transportu,” uzsvēra Jātnieks.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Ceļa remonti Bauskā bez šaubām ir radījuši nozīmīgas problēmas lauksaimnieku vidū, un ir svarīgi ātri reaģēt, lai mazinātu ražas novākšanas kavējumus. Laika apstākļi un smagā tehnika ir kritiski faktori, un ikviena stunda rindu gaidīšanā var nozīmēt ievērojamas ražas zudumus. Laikus rīkojoties, Bauskas novada dome varētu novērst turpmākas problēmas un atbalstīt vietējos zemniekus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas