
Ceļam galdā turku zirņus
Turku zirņi - veselīgs un garšīgs izvēles variants
Turku zirņi, pazīstami arī kā čičvēni, ir kļuvuši par populāru sastāvdaļu veģetārās virtuvēs visā pasaulē. Tie ir ne tikai barojoši, bet arī bagāti ar proteīniem un šķiedrvielām, nodrošinot ilgstošu sāta sajūtu. Šajā rakstā piedāvājam trīs vieglas un garšīgas veģetāras receptes, kas ļaus jums izpētīt šos dārzeņus jaunā veidā.1. Turku zirņu un spinātu salāti
Šie salāti ir atsvaidzinoši un piepildīti ar veselīgām sastāvdaļām. Lai pagatavotu nepieciešams: - 1 kārba turku zirņu - 200 g svaigu spinātu - ½ sīpols - 1 ķiploks - Olīveļļa - Citrona sulas - Sāls un pipari pēc garšas Sagatavošana ir pavisam vienkārša: turku zirņus nosusina, spinātus sagriež un visas sastāvdaļas sajauc kopā. Pievieno olīveļļu, citrona sulu, sāli un piparus. Ļaujiet salātiem nostāvēties 10 minūtes un pasniedziet kā uzkodu vai vieglu pusdienu.2. Turku zirņu humuss
Humuss ir iecienīts uzkodu variants, un tas ir iespējams pagatavot ļoti ātri. Lai pagatavotu ērti, jums būs nepieciešams: - 1 kārba turku zirņu - 2 ēdamkarotes tahini pastas - 1 ķiploks - 2 ēdamkarotes olīveļļas - Citrona sula - Sāls un pipari Visas sastāvdaļas lieciet blenderī un Blendējiet līdz viendabīgai masai. Ja nepieciešams, pievienojiet nedaudz ūdens, lai iegūtu vēlamo konsistenci. Pasniedziet humusu ar dārzeņiem vai maizes šķēlēm kā uzkodu ballītēs vai ģimenes vakariņās.3. Turku zirņu un dārzeņu sautējums
Sautējums ir sildošs un barojošs ēdiens, kas būs lieliska izvēle aukstajos vakaros. Jums būs nepieciešams: - 1 kārba turku zirņu - 1 burkāns - 1 paprika - 1 ķiploks - 400 g tomātu mērces - Sāls, pipari, garšvielas pēc izvēles Sagatavošana ir vienkārša: dārzeņus sagriež un apcep pannā ar nedaudz eļļas. Pievienojiet turku zirņus un tomātu mērci, kā arī tīrītās garšvielas. Vāriet uz mazas uguns apmēram 20 minūtes, regulāri maisot. Šis sautējums ļaus jums izbaudīt turku zirņu garšu un bagātinās jūsu ikdienas ēdienkarti.Nobeigums
Turku zirņi ir universāla sastāvdaļa, kas piedāvā neskaitāmas iespējas veģetārās ēdienkartes bagātināšanai. Ar šīm trīs receptēm jūs varat viegli iekļaut tos savās maltītēs, nodrošinot ne tikai garšīgu, bet arī veselīgu ēdienu. Izmēģiniet un pārliecinieties paši!
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit