Cik lieli ir tavi ietaupījumi? Eksperte skaidro, cik lielus uzkrājumus būtu vēlams izveidotBizness
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Cik lieli ir tavi ietaupījumi? Eksperte skaidro, cik lielus uzkrājumus būtu vēlams izveidot

Uzkrājumu situācija Latvijā

Šī gada pavasarī veiktās aptaujas dati liecina, ka Latvijā 19% iedzīvotāju nav nekāda veida uzkrājumu. Tas ir satraucošs skaitlis, ņemot vērā mūsdienu dzīves dinamiku un neparedzamos izdevumus, kas var rasties ikdienā.

Finanšu eksperta padomi

Luminor bankas finanšu eksperte Jekaterina Ziniča uzsver, cik svarīgi ir veidot uzkrājumus, lai justos droši un spētu segt negaidītus izdevumus. Neplānotas veselības problēmas vai izdevīgas iespējas ceļojumiem var radīt nepieciešamību pēc papildu līdzekļiem. Tāpēc ir svarīgi sākt veidot krājumus pat ar nelielām summām.

Kā sākt uzkrāt?

Sākt uzkrāt var praktiski ikviens. Eksperte iesaka izveidot budžetu, kurā ir iekļautas ikmēneša izmaksas, un atrast iespējas, kā samazināt izdevumus. Tas varētu būt, piemēram, izslēdzot nevajadzīgus abonementus vai ierobežojot izdevumus par izklaidi.

Cik lieli būtu uzkrājumiem jābūt?

Ideālā gadījumā, saskaņā ar finanšu ekspertiem, būtu vēlams izveidot uzkrājumus, kas ļauj segt vismaz trīs līdz sešu mēnešu dzīves izdevumus. Tas sniegs drošību un stabilitāti neatkarīgi no dzīves situācijām.

Secinājums

Kā redzam, uzkrājumi ir būtisks finansiālas stabilitātes elements. Lai gan 19% iedzīvotāju Latvijā nav uzkrājumu, ir svarīgi saprast, ka ikviens var sākt krāt, pat ar nelielām summām. Finanšu plānošana un budžeta izstrāde ir pirmais solis ceļā uz finanšu drošību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas