
Citrons paliks svaigs ilgāk - kā rīkoties, ja nepieciešams tikai nedaudz svaiga citrona
Ilgāk svaigs citrons: kā to saglabāt?
Citrons ir neaizstājams sastāvdaļa daudzu ēdienu pagatavošanā, taču bieži vien gadās, ka nepieciešams tikai neliels tā gabaliņš. Šādā gadījumā rodas jautājums – kā pareizi uzglabāt pārējo citronu, lai tas paliktu svaigs pēc iespējas ilgāk? Populārais kulinārijas žurnāls “Cook's Illustrated” dalījies ar izciliem padomiem, kā to izdarīt videi draudzīgā veidā.Vienkāršs risinājums
Ja jums ir nepieciešams tikai daži citrona šķēlītes, ieteikums ir šāds: nogrieziet vajadzīgo daļu, bet pārējo citrona daļu uzglabājiet ledusskapī, iepakojot to pārtikas plēvē vai hermētiskā traukā. Tas palīdzēs samazināt gaisa piekļuvi citrona mīkstumam un saglabās tā svaigumu uz ilgāku laiku. Šis vienkāršais solis var ievērojami pagarināt augļu lietojamību.Videi draudzīgas alternatīvas
“Cook's Illustrated” piedāvā arī videi draudzīgas alternatīvas, kas palīdzēs samazināt atkritumu daudzumu virtuvē. Ja jums ir nepieciešams tikai nedaudz citrona sulas, varat izmantot citrona mizu, lai piešķirtu garšu citiem ēdieniem, piemēram, salātiem vai desertiem. Tas ne vien pagarinās citrona izmantošanu, bet arī piedāvās jaunas garšas nianses.Secinājumi
Gatavojot ēdienus, ir svarīgi apzināties, kā pareizi izmantot un uzglabāt sastāvdaļas. Citrons ir viens no tiem produktiem, kuru var efektīvi izmantot, pat ja nepieciešams vien neliels gabaliņš. Sekojot šiem vienkāršajiem padomiem, ne tikai palielināsiet citrona ilgmūžību, bet arī sniegsiet ieguldījumu videi draudzīgāku ieradumu veidošanā.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit