• 2024. gada 16. septembris 23:00
  • NRA
  • 4

Dabas parkā Tērvetē daļēji novērstas jūlija vētras sekas; no jauna ver durvis apmeklētājiem

Atjaunošanās darbi Tērvetē pēc jūlija vētras

Saskaņā ar aģentūras LETA sniegto informāciju, šodien Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē ir atkal atvērts apmeklētājiem pēc jūlija nogalē piedzīvotās postošās vētras. Parka pārstāvji no AS "Latvijas valsts meži" informēja, ka ir veikti nozīmīgi atjaunošanas darbi, lai novērstu dabas stihijas radītās sekas.

Darbu apjoms un izaicinājumi

Portehniskie darbi, lai novērstu vētras postījumus, ilga vairākas nedēļas. Uzkrātā pieredze un strādājošo komanda palīdzēja izlīdzēt situāciju, tomēr dārgakmeņi un struktūras, kas piedāvā apmeklētājiem zināšanas par Latvijas dabu, bija jāatjauno vispirms. Vētras laikā tika nodarīti būtiski bojājumi ēkām un takām, kā arī nokrituši vairāki koki.

Apmeklētāju sagaidīšana

Tagad, kad ir novērsti galvenie draudi un ir atjaunota infrastruktūra, Dabas parks Tērvetē ir gatavs pieņemt apmeklētājus. "Mēs ar prieku atkal varam aicināt cilvēkus izbaudīt Tērvetes dabu un piedāvāt gūt jaunas zināšanas par mūsu floru un faunu," sacīja parka pārstāvji. Ir ieviesti arī papildu drošības pasākumi, lai nodrošinātu apmeklētāju drošību un komfortu.

Vides aizsardzības nozīme

Šī atjaunošanās procesa laikā īpaša uzmanība tika pievērsta videi draudzīgam pieejamībai. Parks ir apņēmies ne tikai atjaunot bojājumus, bet arī rūpēties par ilgtspējīgu attīstību un saglabāt Tērvetes unikālo dabu nākamajām paaudzēm. Apmeklētāji aicināti iztaisīt savus ceļojumus uz parku, izprotot arī dabas aizsardzības nozīmi un ilgtspējas principus. Tērvetes dabas parks atkal ir atvērts, gaidot gan vietējos iedzīvotājus, gan tūristus, kas vēlas izbaudīt senās meža burvības un iepazīties ar Latvijas bagātīgo dabu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas