• 2024. gada 16. septembris 17:36
  • TV3
  • 4

Dānija līdz gada beigām piegādās Ukrainai vēl vienu F‑16 partiju

Ukrainas gaisa spēku stiprināšana

Ukraina turpina stiprināt savus gaisa spēkus, un līdz gada beigām valsts saņems vēl vienu Dānijas piegādāto F-16 iznīcinātāju partiju. Šo informāciju publiskojusi Dānijas aizsardzības ministrs Troelss Lunds Poulsens, norādot uz Dānijas apņemšanos atbalstīt Ukrainas militārās spējas un cīņu pret agresiju.

Dānijas atbalsts Ukrainai

Dānija jau iepriekš ir izrādījusi atbalstu Ukrainai, sniedzot militāru palīdzību un apmācību ukraiņu bruņotajiem spēkiem. F-16 iznīcinātāju piegāde ir svarīga Ukrainas stratēģijai, ļaujot valsts gaisa spēkiem modernizēt savas operācijas un efektīvāk reaģēt uz drošības izaicinājumiem.

Plānotais piegādes laiks

Saskaņā ar Ministru Poulsena paziņojumu, jaunā iznīcinātāju partija tiks piegādāta līdz 2023. gada beigām. Piegāde, kā paredzēts, ne tikai stiprinās Ukrainas gaisa spēku kapacitāti, bet arī uzsvērs starptautisko sadarbību un solidaritāti, kas ir īpaši svarīga šajā sarežģītajā laikā.

Starptautiskā reakcija

Dānijas lēmums piegādāt F-16 iznīcinātājus Ukrainai ir saņemts ar pozitīvu rezonansi starptautiskajā sabiedrībā. Pārējās NATO dalībvalstis turpina izsūtīt atbalstu, paužot apņemšanos palīdzēt Ukraiņai nodrošināt savu teritoriālo integritāti un drošību. Šāda veida atbalsts ir būtisks, lai nodrošinātu stabilitāti reģionā un mazinātu agresijas risku no kaimiņvalstīm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas