Darbs ministrijā pagaidīs. Jaunais "sporta ministrs" Samoilovs uz mēnesi "pazūd" no LatvijasSabiedrība/Volejbols/Citi/Sports
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 11. oktobris 00:06
  • Delfi
  • 23

Darbs ministrijā pagaidīs. Jaunais "sporta ministrs" Samoilovs uz mēnesi "pazūd" no Latvijas

Jaunais sporta ministrs un viņa prombūtne

Aleksandrs Samoilovs, kurš ieņēma Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta vadītāja amatu, ir faktiski pazudis no Latvijas. Pāris mēnešu laikā pēc stāšanās amatā, viņš devies uz ārzemēm, lai piedalītos privātajos sporta nometnēs kā treneris. Šīs aktivitātes ir raisījušas bažas par darba ētiku un ministrijas vadības pienākumiem.

Privātā biznesa prioritāte

Samoilovs, nenostrādājot pat pilnus trīs mēnešus, ir devies savās privātajās aktivitātēs, kas attiecīgi palikušas ārpus oficiālas darba pienākumu izpildes. Lai gan viņš apmeklē nometnes un vada sporta aktivitātes, oficiāli par darbu netiek saņemta atlīdzība, kas raisa jautājumus par viņa patieso motivāciju un prioritātēm.

Sabiedrības reakcija un jautājumi

Šīs ziņas ir izraisījušas plašu sabiedrības reakciju, kurā tiek diskutēts par Samoilova saistībām ar valsts struktūrām un viņa atbildību kā sporta vadītājam. Daudzi uzdod jautājumus, vai ir pieņemami, ka valsts amatpersona neizpilda savas funkcijas, bet atrodas citas personas labā privātās interešu sfērā. Turklāt, tas raisa bažas par ministrijas programmu un iniciatīvu virzību sporta jomā, kam būtu nepieciešama stabila un aktīva vadība.

Nākotnes perspektīvas

Tuvāko mēnešu laikā būtu jāseko līdzi notikumiem ap Samoilovu un viņa apakšuzdevumu izpildi. Lai arī viņa nākotne ministrijā varētu kļūt neskaidra, ir svarīgi, lai IZM sniegtu skaidras atbildes un nodrošinātu, ka sporta sektora attīstība neatpaliek no solītā, kamēr jaunais ministrs ir aizņemts ar savu privāto uzņēmējdarbību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas