Dauderu parks ir laba vieta rudens baudīšanai (+VIDEO)Interesanti fakti
Foto un virsraksts: VS
  • šodien 10:19
  • VS
  • 10

Dauderu parks ir laba vieta rudens baudīšanai (+VIDEO)

Video skaties šeit

Dauderu parks – noslēpumainā vieta rudenim

Dauderu parks ir kļuvis par iecienītu atjaunšanās un izziņas vietu, īpaši tagad, kad rudenī tas priecē ar krāšņām lapām un brīnišķīgu atmosfēru. Savrupnams un tam pieguļošais dārzs ir pilns ar vēstures noslēpumiem un stāstiem, kas gaida, kad tos atklās apmeklētāji.

Pasākumu cikls "Oda rudenim"

Šovasar atjaunotajā Dauderu parkā Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Dauderu nodaļa aicina uz jaunu pasākumu ciklu "Oda rudenim: izzinoša pastaiga Dauderos". No 18. līdz 20. oktobrim, plkst. 14.00, muzejgids vadīs interesentus pa parku, piedāvājot iespēju izbaudīt rudens krāšņumu muzikālu skaņu pavadījumā. Pastaigas laikā apmeklētāji varēs aplūkot Dauderu namu no jauniem un iepriekš neierastiem skatupunktiem.

Vēsturiskas atmiņas

Dauderu nama vēsture ir saistīta ar Rīgas un Latvijas vēsturi, jo tā celta 1897. gadā kā alusdarītavas "Waldschlößchen" īpašnieka villa. No 1937. līdz 1940. gadam šī ēka kalpoja kā Valsts un Ministru prezidenta Kārļa Ulmaņa vasaras rezidence. Mūsdienās muzejs piedāvā izjust ne tikai vēsturi, bet arī dabas burvību.

Dauderu parka bagātība

Atjaunotais Dauderu parks, ar tā saskaņotajiem apstādījumiem un interesanto reljefu, ir īsta oāze pilsētas sirdī. Parks atspoguļo tā laika elites priekšstatus par gyvenšanas kvalitāti un ir kļuvusi par nozīmīgu daļu no muzeja piedāvājuma. Apmeklētāji var izbaudīt parka vērtības un apmeklēt tematiskos pasākumus, kas bagātina katra apmeklētāja pieredzi.

Secinājums

Ja meklējat vietu, kur baudīt rudens skaistumu un izprast vēsturi, Dauderu parks ir lieliska izvēle. Neaizmirstiet apmeklēt pasākumu ciklu "Oda rudenim" un izbaudīt burvību, ko tas piedāvā. Video no pasākuma būs pieejams, lai iedvesmotu un mudinātu citus iepazīties ar šo brīnišķīgo vietu!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas