Daudz vairāk nekā tikai NBA basketbolists... Milzis starp milžiem Dikembe MutomboBasketbols/Cilvēks
Foto un virsraksts: Delfi

Daudz vairāk nekā tikai NBA basketbolists... Milzis starp milžiem Dikembe Mutombo

Ceļš uz ASV un mācībām

Dikembe Mutombo, pazīstams kā viens no izcilākajiem NBA basketbolistiem, 1987. gadā pameta savu dzimteni, Kongo Demokrātisko Republiku. Ar ASV Starptautiskās attīstības aģentūras stipendiju viņš devās uz Džordžtaunas Universitāti, kur sākotnēji plānoja kļūt par ārstu. Šī pāreja uz jauno vidi nebija viegla, tomēr Mutombo apņēmība un centība lika viņam izcelties ne vien sportā, bet arī akadēmiskajā jomā.

Basketbola izcilība

Lai gan Dikembe nekļuva par ārstu, viņš kļuva par vienu no izcilākajiem basketbolistiem savā laikā. Viņa talants laukumā bija acīmredzams, un viņš ieguva četru reizi NBA aizsardzības spēlētāja balvu, kļūstot par vienu no visvairāk atzītajiem spēlētājiem līgā. Mutombo izcēlās ar saviem aizstāvēšanās talantiem, un viņa iespaidīgā auguma dēļ viņš bija īsts sargs zem groza.

Basketbols kā līdzeklis, nevis mērķis

Neskatoties uz viņa spēlēm uz laukuma, Mutombo vienmēr apzinājās, ka basketbols ir tikai līdzeklis, lai sasniegtu svarīgākus mērķus. Viņš izmantoja savu slavu, lai sekmētu izglītību un labdarību, īpaši Afrikā. Mutombo ticēja, ka viņa pieredze un iespējas ļauj viņam palīdzēt citiem, un viņš to darīja ar visu sirdi.

Paliekošais mantojums

Dikembe Mutombo atstātais mantojums ir daudz vairāk nekā tikai viņa statistika un uzvaras uz laukuma. Viņa darbs ārpus sporta ir iedvesmjis neskaitāmas dzīvības. Arī pēc viņa mūža beigām viņa ieguldījums izglītībā, veselības aprūpē un atbalsts bērniem Kongo būs paliekošs piemērs citiem sportistiem. Mutombo ir pierādījis, ka lielākais varonība ne vienmēr ir saistīta ar uzvarām laukumā, bet ar pozitīvu ietekmi uz sabiedrību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas