Daudzi bērni ziņo par vecāku vardarbību savā starpāLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 21:52
  • NRA
  • 5

Daudzi bērni ziņo par vecāku vardarbību savā starpā

Problēmas ģimenē

Daudzi bērni un jaunieši saskaras ar grūtībām attiecībās ar vienaudžiem un mācībās, kā arī jūt spiedienu no pašnāvības domām. Būtiski uzsvērt, ka šīs problēmas bieži norāda uz dziļāku vardarbību ģimenē, kas var būt emocionāla vai fiziska daba. Šie jautājumi ir kļuvuši par ikdienu daudziem Latvijas bērniem, kuri meklē atbalstu un palīdzību.

Uzticības tālruņa loma

Uzticības tālrunis ir kļuvusi par svarīgu resursu bērniem un jauniešiem, kuri vēršas pēc palīdzības. Saskaņā ar TV kanāla 360 raidījumu “360 ZIŅneši” ir izveidojusies jauna tendence - arvien biežāk tiek ziņots par vardarbību, ko piedzīvo bērni, ja redz, kā vecāki izturas vienam pret otru. Tas acīmredzami ietekmē bērnu emocionālo stāvokli un viņu spēju veidot attiecības ar vienaudžiem.

Vardarbības sekas uz bērniem

Emocionālā un fiziskā vardarbība starp vecākiem atstāj būtiskas sekas uz bērnu mentālo veselību. Šādi bērni bieži izjūt trauksmi, neticību un grūtības uztvert pasauli kā drošu vietu. Šo stresu var izpausties ne tikai kā grūtības mācībās, bet arī kā veselības problēmas, kas prasa tūlītēju uzmanību.

Jauna tendence - zvanu pieaugums

Palielinātais zvanu skaits Uzticības tālrunim liecina par pieaugošo apziņu par ģimenes dinamiku un vardarbības problēmām. Bērni un jaunieši, kā arī pieaugušie, arvien vairāk apzinās, ka palīdzība ir pieejama, un ka viņiem nav jāsamierinās ar vardarbību. Tas ir pozitīvs solis pretī atklātībai un izpratnei par vardarbības problēmām ģimenē.

Nākamie soļi

Ir svarīgi veidot sabiedrības izpratni par vardarbību ģimenē un tās ietekmi uz bērniem. Atbalsta organizācijām, kā arī izglītības iestādēm ir jāsniedz informācija un resursi, kas palīdzētu bērniem un jauniešiem apzināties, ka viņi nav vieni un ka ir iespējas meklēt palīdzību. Sabiedrībai ir jāstrādā kopā, lai novērstu vardarbību un nodrošinātu drošu vidi visiem bērniem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas