• 2024. gada 16. septembris 13:52
  • LSM
  • 3

Daudzpusīgo Ieviņu ģimeni no Dobeles novada vieno amatniecība – rokdarbi, ādas apstrāde, keramika un rotu kalšana

Amatniecības mīlestība un ģimenes kopība

Daudzpusīgā Ieviņu ģimene no Dobeles novada ikdienā apvieno darbus ar aizraušanos par amatniecību. Daina Ieviņa, kura izaudzinājusi divus dēlus un divus audžubērnus, uzsver, ka, neskatoties uz katra ģimenes locekļa aizņemtību, viņus vieno kopīgas intereses un vaļasprieki, kas palīdz radīt tuvību un siltumu ģimeniskajās attiecībās.

Dainas daudzveidīgie talanti

Daina Ieviņa ir ne tikai mīloša māte, bet arī sertificēta inženiere. Viņa lasa lekcijas studentiem Jelgavā un strādā projektēšanas birojā, kas prasa radošumu un precizitāti. Tomēr viņas patiesā kaislība slēpjas amatniecībā. Vasaru laikā Daina nododas vilnas dzijas krāsošanai ar dabīgām krāsvielām, šūšanai un adīšanai, radot skaistus tautastērpus, kas simbolizē Latvijas kultūru un tradīcijas.

Rokdarbi un ģimenes tradīcijas

Dainas dēli un audžubērni ir iedvesmoti no viņas radošā darba un arī aktīvi piedalās ģimenes amatniecības projektos. Katrs no ģimenes locekļiem ir atradis savu radošo izpausmi, strādājot ar ādām, keramikas izstrādājumiem un rotu kalšanu. Šī kopā pavadītā laika kvalitāte veido ne tikai unikālus izstrādājumus, bet arī stiprina ģimenes attiecības.

Amatniecība kā dzīvesveids

Ieviņu ģimenes aizraušanās ar amatniecību nav tikai hobijs, tas ir uzskatāms par dzīvesveidu. Viņu radošums un inovatīvais gars ir iedvesmojis ne tikai viņus pašus, bet arī citus tuvākās kopienas dalībniekus. Šāda pieeja citur ir parādījusi, cik nozīmīgi ir saglabāt un attīstīt savas tradīcijas, vienlaikus veicinot ģimenes saliedētību un tuvību. Daina stāstīja Latvijas Radio raidījumā "Stiprie stāsti", ka šī ir ne tikai veids, kā radīt skaistus darbus, bet arī "darbība, kas sastāv no emocijām, mīlestības un dvēseles". Amatniecība ir viņu dzīves centrā, un, ticam, ka Ieviņu ģimene turpinās attīstīt šo radošo tradīciju nākamajām paaudzēm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas