• 2024. gada 16. septembris 12:43
  • Diena
  • 6

Daugavpilī sākas Rotko veltīts glezniecības simpozijs

Daugavpils glezniecības simpozija sākums

No 16. līdz 27. septembrim Rotko muzejā Daugavpilī norisināsies glezniecības simpozijs “Mark Rothko 2024”. Šis pasākums ir īpašs ne tikai tā ilgumam, bet arī tam, ka tas tiek rīkots jau divdesmito reizi. Šogad simpozija dalībnieki ir nākuši no dažādām valstīm, tostarp Polijas, Vācijas, Lietuvas, Latvijas, Indijas un ASV.

Starptautiskā dalība un mākslinieki

Simpozija mērķis ir veicināt starptautisku mākslas apmaiņu un radīt platformu māksliniekiem, lai viņi varētu dalīties pieredzē un radošā procesā. Šajā gadā piedalās izcili mākslinieki, katrs ar savu unikālo stilu un pieeju glezniecībai. Daugavpils kļūs par ideju un radošuma krustojumu, kurā tiks interpretēta Rotko māksla un tās ietekme uz mūsdienu glezniecību.

Rotko muzeja loma

Rotko muzejs Daugavpilī ir būtisks mākslas centrs, kas veltīts slavenā amerikāņu mākslinieka Mark Rothko mantojuma saglabāšanai un popularizēšanai. Muzejs ne tikai izstāda Rothko darbus, bet arī nodrošina radošas aktivitātes un izglītības programmas, kas veicina mākslas izpratni un radošumu. Šāda veida simpoziji ir lieliska iespēja padziļināt izpratni par mākslu un tās lomu mūsdienu sabiedrībā.

Simpozija iespējas apmeklētājiem

Simpozija laikā apmeklētājiem būs iespēja piedalīties izstādēs un radošajās darbnīcās, kā arī klātienē vērot mākslinieku darbu procesu. Tas ir lielisks veids, kā uzzināt vairāk par glezniecību un sajust tās burvību, novērojot, kā top jauni mākslas darbi. Pasākums solās būt ne tikai izglītojošs, bet arī iedvesmojošs, radot jaunas mākslinieciskas idejas un pūles.

Gaida plašu atsaucību

Simpozija rīkotāji izsaka cerības, ka šo pasākumu apmeklēs ne tikai mākslinieki un profesionāļi, bet arī plašāka sabiedrība, lai kopā svinētu mākslu un kultūru. Rotko glezniecības simpozijs ir ierakstījies Daugavpils kultūras un mākslas norisēs kā nozīmīgs notikums, kas apvieno mākslinieku un apmeklētāju intereses un veicina starpkultūru dialogu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas