Deniss Vasiļjevs piektais pēc Grand Prix īsās programmas (VIDEO)Sports
Foto un virsraksts: VS
  • vakar 19:43
  • VS
  • 4

Deniss Vasiļjevs piektais pēc Grand Prix īsās programmas (VIDEO)

Video skaties šeit

Deniss Vasiļjevs ierindojas piektajā vietā

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien ASV piedalījās Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) daiļslidošanas "Grand Prix" sacensībās "Skate America", kur īsajā programmā izcīnīja piekto vietu. Vasiļjeva sniegums tika novērtēts ar 85,10 punktiem, kas deva viņam stabilu pozīciju 12 dalībnieku konkurencē.

Gada labākie daļslidotāji

Līderis pēc īsās programmas ir ASV daiļslidotājs Iļja Maļiņins ar 99,69 punktiem, kam seko japānis Kao Miura ar 99,54 punktiem, un Gruzijas pārstāvis Nika Egadze, kurš ieguva 93,89 punktus. Izvēles programma ir paredzēta svētdien plkst. 19 pēc Latvijas laika.

Sofja Stepčenko debijas izaicinājums

Savukārt jaunā Latvijas daiļslidotāja Sofja Stepčenko, kura piedalījās savā debijā šāda līmeņa sacensībās, ieņēma 12. pozīciju. Viņas rezultāts īsajā programmā bija 44,56 punkti, kas viņu ierindoja pirms pēdējā. Tomēr izvēles programmā Stepčenko uzrādīja 93,36 punktus, kas ļāva viņai kopā savākt 137,92 punktus.

Junioru konkurences uzvarētāji

Izvēles programmas uzvarētāja bija japāniete Vakaba Higuči, kas pēc ceturtās vietas īsajā programmā triumfēja izvēles programmā un kopā ieguva 196,93 punktus. Otrais bija viņas tautietis Rinka Vatanabe ar 195,22 punktiem, bet trešajā vietā ierindojās amerikāniete Izabo Levito, kura īsajā programmā ieguva visaugstāko punktu skaitu.

Grand Prix posmi un treniņu procesa nozīme

"Skate America" ir pirmais no sešiem "Grand Prix" posmiem, kas notiek dažādās pasaules valstīs, un ir svarīga platforma daiļslidošanas profesionāļiem. ISU "Grand Prix" fināls plānots decembrī. Abi Latvijas sportisti trenējas pie pieredzējušā Šveices trenera Stefana Lambjēla, kas, iespējams, palīdz viņiem pilnveidot savu sniegumu šāda mēroga sacensībās.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas