Divi sarkanbaltsarkanie ēdieni Latvijas svētku galdamReceptes
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 18. novembris 08:18
  • TV3
  • 8

Divi sarkanbaltsarkanie ēdieni Latvijas svētku galdam

Svētku ēdienu tradīcijas Latvijā

Latvijas svētku galds ir piepildīts ne tikai ar svinību atmosfēru, bet arī ar garšīgiem un kvalitatīviem ēdieniem. Arī šogad, svinot mūsu valsts nozīmīgās dienas, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls "Elvi" aicina iepazīt divus īpašus sarkanbaltsarkanos ēdienus, kas būs lieliska pievienotā vērtība ikviena Latvijas svētku galda tematikai.

Miežu putraimi ar bietēm un fetas sieru

Miežu putraimi ir tradicionāls nacionālais ēdiens, kas ir ne tikai garšīgs, bet arī veselīgs. Šai receptē tos ieteicams pagatavot kopā ar sarkanajām bietēm un fetas sieru, veidojot krāšņu un elegantu ēdienu, kas iederēsies pat greznākā svētku galda vidū. Bietes piešķir ēdienam ne tikai bagātīgu garšu, bet arī skaistu sarkanīgu krāsu, kas simbolizē Latvijas valsts karogu.

Sarkanais velveta šokolādes kūka bez miltiem

Lai noslēgtu svētku vakaru ar patiesi izsmalcinātu desertu, "Elvi" piedāvā pagatavot sarkano velveta šokolādes kūku bez miltiem. Šī kūka ar savu bagātīgo šokolādes garšu un zīdainu tekstūru noteikti iepriecinās viesus, ļaujot izjust svētku mirkli pa katra gabaliņa izbaudīšanu. Tā ir ne tikai garšīga, bet arī estētiski pievilcīga, tādējādi padarot svētku noskaņu vēl Atlantiskākā.

Aicinājums izmēģināt

Kādēļ gan neizmantot šos svētku iedvesmotos ēdienus, lai izveidotu nesaudzīgu svinību galds? Šīs receptes ir lieliska iespēja ne tikai pagatavot ko jaunu, bet arī tikt tuvāk Latvijas tradīcijām un kultūrai, ļaujot svētku svinēšanai iegūt garšvielu un krāsu burvību. Aicinām ikvienu izmēģināt šīs receptes un pievienoties vienotā svētkos piepildītā galda tradīcijās!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas