Dizains valsts pārvaldē. Kā darbojas Valsts kancelejas inovāciju laboratorija?
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 15:25
  • LSM
  • 5

Dizains valsts pārvaldē. Kā darbojas Valsts kancelejas inovāciju laboratorija?

Inovāciju kultūras veicināšana valsts pārvaldē

Valsts kanceleja ir uzsākusi jaunu iniciatīvu, kas vērsta uz inovāciju kultūras attīstību Latvijas valsts pārvaldē. Projekts "Inovācijas laboratorija" ir radīts, lai veicinātu radošu domāšanu un ieviestu modernus risinājumus dažādos valsts pakalpojumu sniegšanas procesos. Šī laboratorija darbojas kā platforms, kurā tiek apvienoti eksperti, uzņēmēji un valsts pārvaldes speciālisti, lai kopīgi meklētu inovatīvus risinājumus.

Valsts pārvaldes pakalpojumu uzlabošana

Inovāciju laboratorijas projekta vadītāja, pakalpojumu dizainere Līga Lindenbauma, savā intervijā Latvijas Radio 3 "Klasika" raidījumā "Kāpēc dizains?" dalās ar gūto pieredzi. Viņa uzsver, ka laboratorija ir palīdzējusi ne tikai radīt jaunus pakalpojumus, bet arī uzlabot esošos, īpaši attiecībā uz klientu apkalpošanu. Palielinot ērtību un efektivitāti, tiek panākts labāks sabiedrības apmierinātības līmenis.

Praktiskie piemēri un nākotnes redzējums

Laboratorija ir sniegusi atbalstu dažādiem projektiem, un šī pieredze ir devusi iespēju analizēt klientu vajadzības un izstrādāt risinājumus, kas lauž tradicionālās pieejas valsts pārvaldē. Turklāt, Inovāciju laboratorija neplāno apstāties pie sasniegtā; nākotnē plānots turpināt attīstīt jaunas metodes un pieejas, lai vēl vairāk uzlabotu valsts pakalpojumus un veicinātu iedzīvotāju līdzdalību.

Kopīgais mērķis – Uzlabot valsts pārvaldi

Kopumā, Valsts kancelejas Inovāciju laboratorija ir svarīgs instruments, kas sniedz iespēju valsts pārvaldei kļūt modernākai un efektīvākai. Ar inovāciju palīdzību tiek ieviesti risinājumi, kas palīdz ne tikai valsts iestādēm, bet arī iedzīvotājiem, veidojot labvēlīgu vidi valsts pakalpojumu sniegšanai. Līga Lindenbauma norāda, ka šis process ir tikai sākums, un ar katru jauno inovāciju varam sagaidīt vēl lielākus uzlabojumus visā valsts pārvaldē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas