"Domājām, ka abi paliksim dzīvi." Baltijas jūras traģēdijā izdzīvojušais Jevgēnijs stāsta par notikušoSabiedrība/Latvijā
Foto un virsraksts: Delfi

"Domājām, ka abi paliksim dzīvi." Baltijas jūras traģēdijā izdzīvojušais Jevgēnijs stāsta par notikušo

Traģiskais ceļojums uz Roņu salu

Šī gada 13. jūlijā no Rojas uz Roņu salu devās 16 cilvēku grupa, izmantojot ūdens motociklus. Ceļojuma mērķis bija izbaudīt vasaras brīvdienas un izpētīt Baltijas jūras piedāvātās iespējas. Diemžēl notikumi ieguva traģisku pavērsienu, kad divi cilvēki pazuda jūrā.

Dzīvie un mirušie

No 16 ceļotājiem tikai 14 spēja sasniegt galamērķi. Savās atmiņās Jevgēnijs Klints stāsta par pirmajām sindromām, kas vēstīja par nepatikšanām – vējš pieņēmās spēkā, un viļņi kļuva arvien augstāki. "Domājām, ka abi paliksim dzīvi. Tas, ko mēs piedzīvojām, bija kaut kas neiedomājams," teica Jevgēnijs, atskatoties uz traģiskajiem notikumiem.

Stāsts par izdzīvošanu

Jautāts par to, kas notika brīdī, kad viss iegāja traģiskā gultnē, Jevgēnijs atzīst, ka uz brīdi izzuda cerība. Lepnība un pieredze, braucot ar ūdens motocikliem, nepalīdzēja sagatavoties šādām negaidītām situācijām. Viņš dalījās sirdssāpīgā stāstā par Sergo Tvauri, kurš diemžēl gāja bojā jūrā, un viņa atmiņām paliek emocionālas rētas.

Atziņas un mācības

Intervijā Jevgēnijs uzsvēra, cik svarīgi ir apzināties dabas spēku un nekad nenovērtēt par zemu drošību. "Mums vajadzēja būt savādāk sagatavotiem un nekad neignorēt brīdinājumus," viņš piebilda, atgādinot, ka pieredze nebija pietiekama, lai pasargātu no negadījuma riska. Šī traģēdija ir mācība visiem, kas izbauda dabu un to skaistumu, taču reizē - arī tās riskus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas