• 2024. gada 12. jūnijs 16:50
  • Delfi
  • 10

"Donu neviens neatcerēsies" – deputāti rosina vērtēt ideju novirzīt Eirovīzijas finansējumu sportam

Saeimas komisija virza diskusiju par Eirovīzijas finansējuma novirzīšanu sportam

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien, 12. jūnijā, apsprieda iniciatīvu par Eirovīzijai piešķirtā finansējuma novirzīšanu sporta nozarei. Lēmums tika pieņemts virzīt šo ideju izvērtēšanai portālā "manabalss.lv", kur tā ir guvusi atbalstu.

Deputāti nevēlas pretnostatīt sportu un kultūru

Lai gan iniciatīva ierosina novirzīt Eirovīzijas finansējumu sportam, deputāti ir vienojušies fokusēties uz diskusiju par sporta nozares finansējumu kopumā. Viņi norāda, ka ir svarīgi ne radīt pretnostatījumu starp sportu un kultūru, bet gan rūpīgi izvērtēt abu nozaru vajadzības.

Argumenti par finansējuma novirzīšanu sportam

Daži deputāti dod priekšroku domai par Eirovīzijas finansējuma novirzīšanu sporta nozarei, norādot uz sporta nozares attīstības nozīmi un nepieciešamību nodrošināt sporta organizāciju darbību. Viņi uzskata, ka sportam būtu jāsaņem lielāka atbalsts valsts līmenī.

Sporta nozares atbalstītāji aicina rūpīgi izvērtēt situāciju

Tomēr citi deputāti aicina rūpīgi analizēt finanšu resursus un nenovirzīt finansējumu no vienas nozares uz citu pārāk radikāli. Viņi uzsver, ka ir svarīgi atrast līdzsvaru starp atbalstu sportam, kultūrai un citām sabiedrības nozarēm. Šī diskusija turpinās Saeimā, un galīgais lēmums par Eirovīzijas finansējuma novirzīšanu sportam vēl nav pieņemts. Visu interesentu aicināti sekot līdzi šai sarunai, kas ietekmēs gan kultūras, gan sporta nozares attīstību Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas