Drūpošo Kaucmindes muižu iegādājusies būvniecības speciāliste; iecerējusi muzeju, viesnīcu un kafejnīcu
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 15:47
  • LSM
  • 7

Drūpošo Kaucmindes muižu iegādājusies būvniecības speciāliste; iecerējusi muzeju, viesnīcu un kafejnīcu

Jaunā saimniece un muižas iegāde

Brūkošā Kaucmindes muiža Bauskas novadā ir ieguvusi jaunu saimnieci - pieredzējušu būvniecības speciālisti, kas ir apņēmības pilna atjaunot šīs 18. gadsimta ēkas bijušo godību. Pēdējos gados muiža ir nonākusi sliktā stāvoklī, un iepriekšējie saimnieki to nav apsaimniekojuši. Jaunā īpašniece tagad ir ieguvusi četrus hektārus plašu teritoriju, un viņas mērķis ir radīt jaunu attīstības virzienu šajā vēsturiskajā vietā.

Plāni par muzeju, viesnīcu un kafejnīcu

Jaunā saimniece ir izstrādājusi ambiciozus plānus Kaucmindes muižas nākotnei. Viņa iecerējusi izveidot muzeju, kurā apmeklētāji varētu iepazīt muižas vēsturi un kultūras mantojumu. Turklāt plānots izveidot viesnīcu, kas ļautu apmeklētājiem pilnībā izbaudīt apkārtējās vides skaistumu, kā arī kafejnīcu, kurā varētu nobaudīt vietējos produktus un piedāvāt viesiem mierīgu atpūtas vietu.

Muižas atjaunošanas izaicinājumi

Kaucmindes muiža šobrīd atrodas pirmsavārijas stāvoklī, un jaunajai saimniecei būs jārisina daudzi izaicinājumi, lai to atjaunotu. Muižas atjaunošanās process prasīs ievērojamus ieguldījumus, kā arī nepieciešamību sadarboties ar vietējām institūcijām un kultūras mantojuma aizsardzības organizācijām. Latviešu sabiedrība rūpīgi sekos līdzi notikumu attīstībai, jo daudzi cer, ka muiža varētu atgriezties pie kādreizēja pērles statusa.

Sabiedrības reakcija un cerības

Jau tagad vairākas vietējās organizācijas un iedzīvotāji pauduši atbalstu jaunajai saimniecei un viņas plāniem. Sabiedrība ir optimistiska par to, ka Kaucmindes muižas atjaunošana varētu ne tikai bagātināt lokālo kultūru, bet arī veicināt tūrisma attīstību, kas ir būtiska Bauskas novada ekonomikā. Visi gaida, kādi tuvākie soļi tiks sperti, lai atdzīvinātu šo vēsturisko objektu un radītu jaunas iespējas vietējiem iedzīvotājiem un apmeklētājiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas