• 2024. gada 26. jūlijs 15:16
  • LSM
  • 6

Eiropas Komisija: Ukraina saņems 1,5 miljardus eiro no iesaldēto Krievijas aktīvu ieņēmumiem

Eiropas Komisijas paziņojums par atbalstu Ukrainai

Eiropas Komisija ir paziņojusi par plānu piešķirt Ukrainai 1,5 miljardus eiro no ieņēmumiem, kas gūti no iesaldētajiem Krievijas aktīviem. Šo informāciju piektdien sociālajā tīklā "X" sniedza Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena, uzsverot, cik būtiska ir palīdzība Ukrainai šajā grūtajā laikā.

Fons der Leiena par Ukrainas atbalstu

Urzula fon der Leiena savā paziņojumā akcentēja, ka šie finanšu līdzekļi tiks izmantoti gan militārajai, gan finansiālajai palīdzībai Ukrainas valdībai. Šāda rīcība ir daļa no Eiropas Savienības apņēmības palīdzēt Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju un stiprināt tās ekonomiskās un militārās spējas.

Ieņēmumu avoti no iesaldētajiem aktīviem

Iesaldētie Krievijas aktīvi ir rezultāts starptautiskajiem sankcijām, kas ieviestas Krievijas valdībai pēc tās iebrukuma Ukrainā. Šie aktīvi tika iesaldēti dažādās valstīs visā pasaulē, un tagad tie kalpos kā instruments, lai sniegtu atbalstu valstij, kas saskaras ar plašiem izaicinājumiem un vajadzībām.

Secinājumi un nākotnes skatījums

Eiropas Komisijas solījums ir svarīgs solis, lai stiprinātu Ukrainas nostāju un palīdzētu tai atjaunot savu ekonomiku un aizsardzību. Šī iniciatīva ne tikai sniedz nepieciešamo atbalstu, bet arī uztur starptautisko solidaritāti ar Ukrainu, rādot, ka Eiropas Savienība ir apņēmusies stāvēt kopā ar tās sabiedrotajiem šajā grūtajā laikā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas