• 2024. gada 16. septembris 12:03
  • NRA
  • 4

Ēķis atklāj, kura ir drošākā vieta Latvijā kara gadījumā

Ēķis atklāj drošākās vietas Latvijā krīzes gadījumā

Pēdējā laikā valdības un drošības eksperti strauji pievērš uzmanību sagatavotībai krīzes situācijās, īpaši ņemot vērā ģeopolitiskās izmaiņas un konfliktus Eiropā. Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) uzmanību ir piesaistījusi īpašā digitālā bukleta "72 stundas" izstrāde, kas kalpo kā rokasgrāmata iedzīvotājiem bīstamu situāciju gadījumā.

Digitālais buklets "72 stundas"

Šis buklets, kas ir pieejams ikvienam interesentam, piedāvā ne tikai rekomendācijas par rīcību krīzes situācijās, bet arī detalizētu informāciju par to, kā sagatavot krīzes somu. Ēķis, eksperts no VUGD, norāda, ka ir svarīgi ne vien zināt, kur iet patvērumā, bet arī būt gataviem fiziski un psiholoģiski. Bukletā iekļauti arī ieteikumi par to, kā izvēlēties drošu vietu bīstamības gadījumā.

Kā sagatavot krīzes somu?

Krīzes soma, kas var izšķirt dzīvību un nāvi, jāsagatavo iepriekš. Bukletā "72 stundas" ir iekļauta detalizēta informācija par nepieciešamajām precēm, kas varētu būt svarīgas, piemēram, pārtika, ūdens, medicīnā nepieciešamas lietas un higiēnas preces. Ēķis uzsver, ka katram ir jāizvērtē savas vajadzības un jāsagatavo soma, pamatojoties uz personīgajām situācijām.

Drošākās vietas Latvijā

Ēķis norāda, ka drošākās vietas Latvijas teritorijā ir patversmes, kas paredzētas krīzes situācijām. Šajās vietās ir nodrošināti apstākļi cilvēku drošībai un nepieciešamās izejvielas. Papildus tam, ir svarīgi apzināt, kurā brīdī doties uz patvērumu un kā rīkoties, ja tuvumā rodas draudi. VUGD iedrošina iedzīvotājus iepazīties ar vietējiem plāniem un rīcības stratēģijām.

Secinājums

Krīzes situāciju plānošana un sagatavotība ir būtiska ikviena iedzīvotāja pienākums šodienas svārstīgajā pasaulē. Izstrādātais buklets "72 stundas" ir svarīgs resurss, kas palīdzēs ikvienam apzināties savas iespējas un izvēlēties visdrošāko rīcību, kad tas būs visvairāk nepieciešams.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas