• 2024. gada 24. jūlijs 05:30
  • NRA
  • 5

Ekonomikas ministrs: no Konkurences padomes gaidu daudz aktīvāku rīcību un skaidru piedāvājumu

Ekonomikas ministrs pauž neapmierinātību

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis izteicis nopietnas bažas par Konkurences padomes (KP) darbību farmācijas nozarē. Viņš uzsver, ka no šīs iestādes tiek gaidīta daudz aktīvāka rīcība un skaidrs piedāvājums, lai nodrošinātu efektīvu konkurenci. Īpaši aktuāla šī situācija ir augsto cenu problēmas kontekstā, kas pašlaik pastāv aptiekās visā Latvijā.

Monopola veidošanās bīstamība

Ministerija norāda, ka, neskatoties uz nepieciešamību stiprināt konkurenci farmācijas tirgū saskaņā ar Eiropas Savienības standartiem, KP šķiet, ka pieļauj monopola veidošanos. Šāda situācija var radīt negatīvas sekas ne tikai patērētājiem, bet arī pašai nozarei, kas var novest pie samazinātas pieejamības daudzām zālēm un augstākām cenām.

Vēlmes pēc uzlabojumiem nozarē

Valainis uzsvēra, ka ir nepieciešams veikt būtiskas izmaiņas apritē, lai uzlabotu konkurētspēju farmācijas nozarē. Viņš aicina KP izstrādāt skaidrus plānus un stratēģijas, kas ļautu veidot veselīgu un dinamisku tirgu. Ekonomikas ministrija ir apņēmusies sekot līdzi notikumiem un sadarboties ar KP, lai nodrošinātu taisnīgu konkurenci un labākus apstākļus patērētājiem.

Noslēgumā: ceļš uz reformām

Šajā sarežģītajā situācijā ir skaidrs, ka nepieciešama aktīva rīcība no KP puses, kā arī stingra vienošanās par to, kā nodrošināt atbilstošu konkurenci farmācijas nozarē. Ekonomikas ministrija ir apņēmusies turpināt darbu pie vajadzīgajām reformām un izmaiņām, lai uzlabotu situāciju un nodrošinātu patērētāju intereses.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas