
Epidemiologs sniedz sīkākas ziņas par pārtikas uzņēmumu "Straupe", kurā vairāki darbinieki bija inficējušies ar E.coli
Inficētie darbinieki uzņēmumā "Straupe"
Pārtikas uzņēmumā "Straupe", kurā nesen tika konstatēti vairāki darbinieki, kas inficējušies ar zarnu patogēnu E.coli, situācija ir izsaukusi nopietnas bažas. Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs ir uzsvēris, ka šāds notikums ir nepieņemams, it īpaši, ievērojot pārtikas drošības standartus.SPKC viedoklis par pārtikas drošību
Perevoščikovs norādīja, ka, runājot par pārtikas uzņēmumiem, ir ārkārtīgi svarīgi nodrošināt, lai darbinieki, kuri strādā ar pārtiku, nebūtu inficēti ar zarnu patogēniem. “Nav pieļaujams, ka pārtikas uzņēmumā strādā zarnu patogēnu inficēti cilvēki," viņš sacīja Latvijas Televīzijā. Šī situācija ne tikai apdraud uzņēmuma reputāciju, bet arī veselību un drošību patērētājiem.Pasākumi un nākotnes plāni
Uzņēmumam "Straupe" tagad būs jāveic rūpīgas izmeklēšanas un profilaktiski pasākumi, lai novērstu turpmāku inficēšanās izplatīšanos. SPKC iesaka palielināt sanitāro prasību uzraudzību un nodrošināt, lai darbinieki regulāri tiktu pārbaudīti. Turpmāk tiks ieviestas stingrākas kontroles procedūras, lai nodrošinātu, ka līdzīgas situācijas nenotiek nākotnē.Kopsavilkums
E.coli inficēšanās gadījumi uzņēmumā "Straupe" ir atklājuši nopietnas problēmas pārtikas drošībā Latvijā. SPKC ir apņēmies veikt visus iespējamos pasākumus, lai uzlabotu situāciju un nodrošinātu sabiedrības veselību. Pārtikas uzņēmumiem ir jāsaprot, ka atbildīga attieksme pret darbinieku veselību ir būtisks solis ceļā uz drošu un uzticamu produktu nodrošināšanu patērētājiem.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit