ES vēstnieks Moldovā: Daudzu moldāvu skeptiskā attieksme pret Eiropas Savienību ir iracionāla
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 06:34
  • LSM
  • 6

ES vēstnieks Moldovā: Daudzu moldāvu skeptiskā attieksme pret Eiropas Savienību ir iracionāla

Krievijas iejaukšanās un demokrātiskie vēlēšanas

Moldova šajā priekšvēlēšanu kampaņā piedzīvoja bezprecedenta iejaukšanos no Krievijas puses, kas ievērojami ietekmēja politisko ainavu valstī. Neskatoties uz šīm grūtībām, Moldovai izdevās organizēt demokrātiskus balsojumus, kas ir nozīmīgi valsts nākotnes noteikšanā.

Vēlēšanu rezultāti un Eiropas Savienības balles

Pēc prezidenta vēlēšanu pirmās kārtas un konstitucionālā referenduma, kurā neliels vairākums pilsoņu izteica atbalstu virzības uz Eiropas Savienību noteikšanai par valsts stratēģisko mērķi, vēstnieks Mažeiks norāda, ka šie rezultāti var ietekmēt valsts politiku un attiecības ar ES.

ES vēstnieka viedoklis par skeptisko attieksmi

Intervijā Latvijas Radio Mažeiks norādīja uz daudzu moldāvu skeptisko attieksmi pret Eiropas Savienību, raksturojot to kā iracionālu. Viņš uzsvēra, ka ir svarīgi parādīt cilvēkiem, kādi ieguvumi un iespējas izriet no tuvākas sadarbības ar ES, un ka šī sadarbība var pozitīvi ietekmēt dzīves līmeni Moldovā.

Nākotnes izaicinājumi un iespējas

Mažeiks aicināja moldāvus būt atvērtiem iespēju priekšā, jo tuvošanās Eiropas Savienībai var sniegt jaunas perspektīvas. Tomēr, lai nosargātu demokrātiskās vērtības un nostiprinātu valsts ceļu uz eiropietību, būs nepieciešams turpināt cīņu pret ārēju ietekmi un darbojošajiem nosacījumiem iekšpolitiskajā vidē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas