• 2024. gada 28. jūlijs 18:00
  • Delfi
  • 36

Foto: Ar riteni pa Parīzi – Rinkēvičs viesojas olimpiskajā ciematā

Vairāk foto skaties šeit

Rinkēvičs uzsver sporta nozīmi Latvijas identitātē

Svētdien, 28. jūlijā, Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs devās uz Parīzes olimpisko spēļu ciematu, lai tiktos ar Latvijas sportistiem un delegācijas pārstāvjiem. Šī vizīte ir simboliska ne tikai sporta jomā, bet arī Latvijas identitātes veidošanā un tautas saliedēšanā, īpaši pirms gaidāmajām Olimpiskajām spēlēm.

Riteni cauri Parīzei

Rinkēvičs savā vizītē izmantoja iespēju iepazīties ar Parīzes olimpisko ciematu un tā infrastruktūru, tostarp dodoties izbraucienā ar riteni pa pilsētu. Prezidents pauda sajūsmu par spēļu sagatavošanu un par to, kā sporta pasākumi pulcē dažādas tautas un kultūras. “Olimpiskās spēles ir ne tikai sacensības, bet arī izcila iespēja veidot draudzību un sapratni starp valstu pārstāvjiem,” viņš uzsvēra.

Atbalsts Latvijas sportistiem

Vizītes laikā Rinkēvičs tikās ar sportistiem un treneriem, sniedzot viņiem pozitīvus iedrošinājumus un atbalstu. Latvijas delegācija šogad piedalīsies ar vairākām sporta disciplīnām, un prezidents uzsvēra, ka katram sportistam ir jāstāv pie savām vērtībām un mērķiem, neatkarīgi no konkurences pakāpes. “Mēs esam lepni par katru no jums un ticam jūsu spējām,” viņš piebilda, izsakot cerību, ka Latvijas sportisti sasniegs izcilus rezultātus.

Parīzes olimpisko spēļu nozīme

Parīzes olimpiskās spēles 2024. gadā sola būt ne tikai sporta svētki, bet arī vēsturisks pasākums, kas kalpos par platformu jauniem sasniegumiem un sadarbībai. Rinkēvičs uzsvēra, ka šīs spēles būs ne tikai iespēja gūt medaļas, bet arī platforma, kurā Latvija var demonstrēt savu kultūru un vērtības. Viņš aicināja visus Latvijas sportistus kāpt uz pjedestāla ar lepnumu un apņēmību.

Noslēgumā

Šī vizīte Parīzē simbolizē Latvijas sporta garu un apņēmību būt redzamai uz starptautiskās skatuves. Rinkēviča izbrauciens ar riteni pa Parīzi ir apliecinājums tam, ka sports, kultūra un valstiskums ir cieši saistīti. Latvijas sportistiem tika sniegti ne tikai iedrošinājumi, bet arī skaidra apziņa, ka viņu centieni ir svarīgi visai valstij.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas