FOTO. "Braukāju uz Rīgu un vienmēr pie zīmes pataurēju!" Liepājnieks ar domubiedriem pašu spēkiem atjaunojis vēsturisko Liepājas rajona robežzīmiLatvijā
Foto un virsraksts: LA
  • vakar 20:33
  • LA
  • 4

FOTO. "Braukāju uz Rīgu un vienmēr pie zīmes pataurēju!" Liepājnieks ar domubiedriem pašu spēkiem atjaunojis vēsturisko Liepājas rajona robežzīmi

Vairāk foto skaties šeit

Vēsturiskā robežzīme atjaunota

Septembra beigās sociālajā tīklā “Facebook” liepājnieks Mārčs Veits aicināja vietējos jauniešus piedalīties projektā, kas vērsts uz vecās Liepājas rajona robežzīmes atjaunošanu, kas atrodas uz Rīgas–Liepājas šosejas. Mārča mērķis bija saglabāt šo zīmi kā daļu no vietējā kultūras mantojuma, sniedzot iespēju sabiedrībai piedalīties šajā svarīgajā iniciatīvā.

Sabiedrības atsaucība un atjaunošanas process

Pastāvīgās kampaņas rezultātā Mārčs noskaidroja, ka kopienas locekļi ir interesēti piedalīties šajā projektā. Apvienojoties ar domubiedriem, viņš spēja organizēt nepieciešamos resursus un materiālus zīmes atjaunošanai. Projekts mulsina sabiedrību un apvieno cilvēkus, kuriem rūp vietējā kultūras mantojumā.

Zīmes atklāšana un svinības

Tagad, kad ideja ir īstenota, atjaunotā robežzīme tiks oficiāli atklāta šo svētdien, 20. oktobrī, pulksten 12:00. Mārčs Veits aicina visus interesentus piedalīties šajā notikumā, lai svinētu šādu kopīgu sasniegumu un izceltu Liepājas rajona kultūras vērtības. Pasākums solās būt ne tikai svinīgs, bet arī iespēja kopā parādīt cieņu un mīlestību pret savu dzimto pilsētu un tās vēsturi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas