Foto: Latvijā atklāta viena no lielākajām PET pudeļu pārstrādes rūpnīcām ZiemeļeiropāEkonomika/Eiropas ziņas
Foto un virsraksts: Delfi

Foto: Latvijā atklāta viena no lielākajām PET pudeļu pārstrādes rūpnīcām Ziemeļeiropā

Vairāk foto skaties šeit

Jaunās rūpnīcas atklāšana Olainē

Olainē nesen tika atklāta AS "Iterum" jaunā rūpnīca, kas ir viena no lielākajām PET pudeļu pārstrādes rūpnīcām Ziemeļeiropā. Šī iniciatīva ir nozīmīgs solis Latvijas vides ilgtspējības veicināšanā, kā arī reģiona ekonomikas attīstībā.

Pārstrādes jauda un ieguvumi

Jaunajai rūpnīcai ir plānota pārstrādes jauda 80 000 tonnu gadā, kas ir par aptuveni 30% vairāk nekā iepriekšējā ražotnē Jelgavā. Tas ļaus ne tikai palielināt efektivitāti un ražošanas apjomus, bet arī risināt PET pudeļu pārstrādes izaicinājumus, kas arvien pieaug pieaugošā atkritumu apjoma dēļ.

Uzņēmuma attīstība un nākotnes plāni

AS "Iterum", agrāk pazīstama ar nosaukumu "PET Baltija", diendienā strādā pie tā, lai uzlabotu pārstrādes tehnoloģijas un palielinātu uzņēmuma sniegumu. Jaunā rūpnīca ir daļa no plašākas stratēģijas, kuras mērķis ir nostiprināt uzņēmuma pozīcijas tirgū un veicināt vietējo ekonomiku.

Ieguldījums ilgtspējīgā attīstībā

Jaunā rūpnīca ne tikai veicinās PET pudeļu pārstrādi, bet arī sniegs ieguldījumu vides aizsardzībā un ilgtspējīgā attīstībā Latvijā. Lielāka pārstrādes jauda palīdzēs samazināt atkritumu apjomu un sekmēs resursu aprites ekonomiku.

Noslēgums

Ar šī jaunā ražošanas objekta atklāšanu Olainē "Iterum" ir ieviesusi jaunu standartus PET pudeļu pārstrādē reģionā. Tas ir solis pretī ilgtspējīgākai nākotnei, un šī iniciatīva noteikti veicinās līdzīgas projektus arī citās valstīs Ziemeļeiropā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas