• 2024. gada 16. septembris 12:48
  • Diena
  • 5

Foto: Radīta vide jauniem dizaineriem un māksliniekiem - prototipēšanas darbnīca Riga Makerspace

Vairāk foto skaties šeit

Prototipēšanas darbnīca Rīgā

Rīgā, A. Briāna ielā 13, ir ekspluatācijā nodota jauna prototipēšanas darbnīca _Riga Makerspace_. Pēc ilgstošiem rekonstrukcijas un atjaunošanas darbiem telpa beidzot ir kļuvusi pieejama radošajiem profesionāļiem un entuziastiem, piedāvājot dažādas inovācijas un radošuma izpausmes.

Projekta nozīme Latvijas radošajā industrijā

Šī projekta realizācija ir sākusies jau 2017. gadā un tagad, kad darbnīca ir atvērta, tā sniegs būtisku ieguldījumu Latvijas radošajā industrijā, izglītībā un uzņēmējdarbībā. VAS _Valsts nekustamie īpašumi_ (VNĪ) valdes locekle Jeļena Gavrilova uzsver, ka šī telpa veicinās jaunu dizaineru un mākslinieku radīšanu, kā arī pielietojumu praktiskajā dzīvē.

Inovācijas un iespējas

Riga Makerspace ir izveidota ar mūsdienīgiem risinājumiem, kas nodrošina telpas aprīkojumu ar nepieciešamajām tehnoloģijām gan dizaina, gan ražošanas procesiem. Šeit, jaunie talanti varēs ne tikai attīstīt savas idejas, bet arī sadarboties ar citiem radošiem prātiem, nodrošinot jaunu pieeju izstrādēm un inovācijām.

Aicinājums uz sadarbību

Darbnīca aicina ikvienu, kurš interesējas par mākslu un dizainu, izmantot piedāvātās iespējas. Šī ir platforma, kur jauniem talantiem ir iespēja ne tikai mācīties un attīstīt savas prasmes, bet arī radīt kopīgi ar citiem, veidojot produktus un risinājumus, kas var mainīt Latvijas radošās nozares ainavu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas