• 2024. gada 28. augusts 17:43
  • TV3
  • 8

Galvaspilsētā turpmāk būs trīs mežaparki

Rīgas galvaspilsētas mežaparku tīkla paplašināšana

Rīga ir ieguvusi vēl vienu zaļo oāzi pilsētā, jo Rīgas dome ceturtdien pieņēma jaunos saistošos noteikumus, nosakot Anniņmuižas parku par trešo mežaparku galvaspilsētā. Šis lēmums ir svarīgs solis, lai veicinātu dabas saglabāšanu un pilsētas klimatiskās izmaiņas.

Anniņmuižas mežaparka nozīme

Anniņmuižas parks ir lielisks dabiskais resurss, kas nodrošinās vietējiem iedzīvotājiem iespēju baudīt dabu, aktīvi pavadot laiku svaigā gaisā. Mežaparks ir plānots kā vieta, kur varēs organizēt dažādas aktivitātes, piemēram, pastaigas, velosipēdu braucienus un izglītojošus pasākumus par dabu un vides aizsardzību.

Tiek veicināta sabiedrības iesaistīšana

Rīgas dome aicina vietējos iedzīvotājus un organizācijas aktīvi piedalīties Anniņmuižas mežaparka apsaimniekošanā. Tiek plānotas sabiedrības diskusijas un sanāksmes, lai kopīgi izstrādātu parkam piemērotākās aktivitātes un notikumus. Tas palīdzēs nodrošināt, ka mežaparka attīstība atbilst vietējās kopienas vajadzībām.

Ilgtspējīgas attīstības redzējums

Jaunie saistošie noteikumi uzsver ilgtspējīgas attīstības principus, aizsargājot parku no negatīvas cilvēku ietekmes, vienlaikus veicinot vides izglītību un sabiedrisko apziņu. Rīgas dome apņemšanās ir ne tikai saglabāt esošās dabas vērtības, bet arī attīstīt tās, lai ikviens varētu gūt labumu no Rīgas zaļās infrastruktūras.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas