Gandrīz uz aklo – Seska ekipāža Lotas ātrumposmā laužas cauri biezai mieglaiWRC Čīle
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 28. septembris 22:34
  • TV3
  • 7

Gandrīz uz aklo – Seska ekipāža Lotas ātrumposmā laužas cauri biezai mieglai

Pasākuma fons

Pasaules rallija čempionāts turpinās, un Čīlē notiekošais rallijs piedāvā ne tikai pārsteidzošus ātrumposmus, bet arī ārkārtējus laikapstākļus. Šoreiz bildē parādās Mārtiņš Sesks un Renārs Frančs, kuri pārstāv Latviju šajā prestižajā sacensībā. Viņu uzdevums 11. ātrumposmā izaicināja ne tikai viņu prasmes, bet arī drosmi, jo sacensību laukumā valdīja bieza migla.

Grūtības mākonī

Muguras sajūta bija kā nekad iepriekš, kad Seska ekipāža devās trasē. Redzamība bija tik zemā līmenī, ka katrs pagrieziens un lēciens tika uztverts gandrīz uz aklo. "Migla bija tāda, ka likās, ka braucam cauri mākonim. Neviena pazīme, neviens apzīmējums, tikai bieza balta virsma," stāsta Mārtiņš Sesks pēc ātrumposma. Jaunais piloti šķita neizsistams, pat ja situācija bija visai riskanta.

Komandas darba nozīme

Lai tiktu cauri šādiem apstākļiem, ekipāžām ir jāstrādā kā vienotam organismam. Renārs Frančs, kā ekipāžas stūrmanis, bija atbildīgs par ceļa norādīšanu un informācijas sniegšanu. "Vaļēju aci nedrīkst pazaudēt nevienā mirklī. Katrs paskatījums vai kļūda var maksāt sekundi un, iespējams, arī sacensību," norāda Frančs, uzsverot komandas darba nevainojamību.

Veiksmīga iziešana no grūtībām

Neskatoties uz izaicinājumiem, ekipāža beidzot veiksmīgi pabeidza ātrumposmu, gūstot vērtīgus punktus pasaules čempionāta kopvērtējumā. "Mēs cīnījāmies ar neiedomājamu miglu, bet, redzot, kā citi braucēji arī cīnās, sajūtas ir ļoti patīkamas. Vai tu vari iedomāties, kādā spiedienā mēs bijām! Mēs esam gandarīti, ka izturējām un turpinājām sacensības," piebilst Sesks.

Nākotnes izaicinājumi

Oriģinālais mērķis ir turpināt cīņu ar nekonsekventajiem laikapstākļiem un sasniegt labākus rezultātus. "Mēs esam apņēmušies strādāt vēl smagāk un koncentrēties uz nākamajiem posmiem. Katrā negācijā ir iespēja mācīties, un mūs tikai vēl vairāk motivē šī pieredze," secina sadarbības simpātijas. Šis ātrumposms noteikti paliks atmiņā, ka apliecinājums tam, ka sportiskā gara un komandas darba spēks var pārvarēt pat visus lielākos izaicinājumus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas