• 2024. gada 30. maijs 12:33
  • TV3
  • 11

Gatavošanās vasarai suņu īpašniekiem: noderīgi padomi no zoo veikala

Gatavošanās vasarai suņu īpašniekiem: noderīgi padomi no zoo veikala

Ilgā gaidītā vasara ir klāt, taču līdz ar silto un patīkamo laiku un plašajām atpūtas iespējām, tas ir arī laiks, kad suņu saimniekiem jāpievērš īpaša uzmanība sava mīluļa veselībai un drošībai. Karstums, ērces un citi parazīti ne tikai rada diskomfortu, bet apdraud arī dzīvnieka veselību.

Uzturs un hidratācija

Silta laika periodā ir svarīgi nodrošināt savam suņam pietiekamu dzesējošu šķidrumu. Pārliecinieties, ka vienmēr ir pieejams svaigs ūdens un iespējams, ka jūsu dzīvnieks to varēs piekļūt.

Apģērbs un aizsardzība pret sauli

Ja plānojat ilgākas pastaigas saulainos laika apstākļos, iegādājieties suņa aizsargapģērbu un sauļošanās krēmu, lai aizsargātu jūsu suņa ādu no saules bojājumiem.

Ērces un citi parazīti

Siltajos mēnešos ir palielināta iespējamība sastapt ērces un citus parazītus. Lai novērstu infekciju, regulari apstrādājiet savu suņu ar pretparazītu līdzekli un pārbaudiet viņu parazītiem pēc katras pastaigas.

Atpūta un ārstēšana

Ja jūsu suns saskaras ar karstuma sliktajām sekām, piemēram, siltuma izsūkumu vai saules dedzinājumu, nekavējoties konsultējieties ar veterinārārstu. Svarīgi ir nodrošināt savlaicīgu ārstēšanu un atpūtu, lai nodrošinātu jūsu mīluļa ātru atveseļošanos.


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas