• 2024. gada 14. jūnijs 14:56
  • Delfi
  • 14

Ģenerālprokuratūra vērtēs "Rail Baltica" ieviešanā atbildīgo amatpersonu darbības

Ģenerālprokuratūra uzsāk pārbaudi par "Rail Baltica" projektu

Ģenerālprokuratūrā sākta pārbaude par to, vai par projektu "Rail Baltica" atbildīgās amatpersonas ir pienācīgi pildījušas savas saistības pret valsts budžetu. Pārbaudē ietilpst līgumu noslēgšanas par būvdarbiem Rīgas dzelzceļa tilta, uzbēruma un Centrālās pasažieru stacijas kompleksa apbūvei, kā arī par "Rail Baltica" stacijas un saistītās infrastruktūras īstenošanu Rīgas lidostā.

Prasības pret atbildīgajām amatpersonām

Ģenerālprokuratūra vērtēs, vai atbildīgās amatpersonas ir pienācīgi vadījušas projekta izstrādi un ieviešanu, kā arī vai tās ir pildījušas savas saistības valsts interesēs. Ja konstatētas kādas neregularitātes vai pārkāpumi, var tikt uzsākta kriminālvajāšana pret attiecīgajām personām.

Paredzamais iznākums un potenciālie sekas

Ja pārbaude konstatēs nekārtības vai atbildīgo amatpersonu kļūdas, tas var izraisīt ievērojamus izmaiņas "Rail Baltica" projekta vadībā un turpmākajā attīstībā. Šādas darbības var ietekmēt gan projektam piešķirto budžetu, gan tā galvenos mērķus un termiņus. Tāpēc ir būtiski, lai Ģenerālprokuratūras pārbaude sniegtu objektīvu un pamatotu ieskatu par situāciju.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas